BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pes! Uyuşturucu bakın nereden çıktı

Adana polisinin yaptığı operasyonda, bir evdeki sazın içinden 5 kilogram esrar çıktı

Abone ol

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik 19 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında toplam 24 ayrı operasyon gerçekleştirerek, 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların ev, araç ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda toplam 391 kilo 627 gram esrar ile birlikte 4 bin 97 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

POLİS ŞAŞKINA DÖNDÜ

Öte yandan, operasyonlarda uyuşturucu tacirlerinin esrarları sakladığı yerler polisi bile şaşkına çevirdi. Gözaltına alınan Mehmet T.’nin (25) evinde yapılan aramalar sırasında narkotik köpeği, duvarda asılı saza tepki verdi. Bunun üzerine polisler Mehmet T.’nin kullandığı sazı inceledi. Ekipler, sazın divan kısmından 5 kilogramlık esrar çıkardı. Sazın üzerindeki Kürtçe "Yaşamak için diren" yazısı da dikkat çekti.

Diğer operasyon ise, merkez ilçe Yüreğir’de gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonda narkotik köpeklerinin de yardımıyla bir otomobilin bagaj kısmında, paketlenmiş halde yaklaşık 11 kilogramlık esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Neşet Ç. (60) adlı bir şahıs gözaltına alındı. Neşet Ç., gözaltına alındığı esnada kalp krizi geçirirken, polis tarafından hastaneye kaldırılan şahsın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Başka bir operasyonda da, evin bahçesinde plastik bardaklara ekilmiş Hint keneviri bulundu.

Ele geçirilen uyuşturucularla birlikte 195 bin 813 vatandaşın zehirlenmesinin de önüne geçildiği öğrenildi.