BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.436,29
HABER /  GÜNCEL

Emniyet istihbaratta fıkralık olay

Emniyet, istahbaratçı polislere takdir belgesi verdi. Kimleri deşifre olmasın diye de dublör kullandı. Tam fıkralık olay!

Abone ol

Karadeniz fıkralarını aratmayan 'taktir' olayı Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde yaşandı.

İstihbaratta gizli görevli olan personele ödül verilecekti.
Ancak ortada bir sorun vardı.
Görevleri gereği bu kişilerin yüzlerinin deşifre olmaması gerekiyordu.
Maraş emniyeti de bunun için ilginç bir yol buldu.
6 istihbaratçının yerine dublör kullandı. 


İlk olarak tek, tek isimleri okunan istihbarat personelleri, daha sonra sahneye davet edildi. Gizli görevde oldukları için sahneye çıkamayan personellerin teşekkür belgelerini farklı birimlerde görevli meslektaşları aldı.

Emniyet Müdürü Metin Aşık, tayini çıkan 26 personele başarı dileklerinde bulundu. 28 personelin bir üst rütbeye terfi ettiğini belirten Aşık, "Tayini çıkan 26 tane emniyet amiri ve üst rütbedeki arkadaşlarımızı uğurladık. Burada kendilerine şilt takdim ettik. Diğer birimlerde yıl boyu başarılı faaliyetlerde bulunan 132 personelimize de ödüllerini verdik." dedi.

DUBLÖR KULLANDIK ÇÜNKÜ ONLAR GİZLİ GÖREVLİ

Ödül törenin dublör kullanılmasına da açıklık getiren Aşık, "Şu anda personelimizden istihbarat şubede çalışan arkadaşlarımız malumunuz kendileri gizli görev yapıyorlar. Resmi hiçbir görevde bulunmuyorlar. Kendilerini burada toplum huzurunda ve basın huzurunda tebrik için sahneye alırken, arkadaşlarımızı almayalım diye teklif ettiler. Bende bu memur arkadaşlarımızın toplumun huzurunda, bütün katılımcıların huzurunda isimlerini zikretmek ve onları onure etmemiz gerektiğini söyledim. Ama yüzleri deşifre olma noktasında kendileri ve teşkilatımız çıkartmama eyleminde olduğu için, bizde onların yerine başka arkadaşlarımızı çıkartarak, onların yüz deşifrasyonuna müsaade etmedik. Arkadaşlarımız gizli görevlerini devam ettirirken, toplum huzurunda da isimleriyle birlikte onure etmiş olduk." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından terfi eden polis memurlarının rütbeleri aileleri eşliğinde Vali Şükrü Kocatepe ve Emniyet Müdürü Metin Aşık tarafından takıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve aileleri katıldı.