BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.417,39
HABER /  GÜNCEL

Bu illerde yaşayanlar yağışa dikkat!

Meteoroloji sıcaklıkların normale döndüğü sinyalini verirken bu illerde yaşayanları da etkili olacak yağışa karşı uyardı

Abone ol

Sıcaklık bir yandan artarken bir yandan da yağış etkisini sürdürüyor. İşte yurtta hava durumu...

Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde görülecek sağanak yağışların, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuvvetli kuvvetli (30-60 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Batı Karadeniz ve Güney Ege Kıyıları'nda kuvvetli (30-60 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/s), kıyılarında yer yer fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey ve batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan ve Kars çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.