BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Taksim'de rezervasyon başladı

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özarslan, Gezi Parkı'ndaki protestolardan en çok etkilenen Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli'deki otellerde rezervasyon artışlarının başladığını söyledi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Gezi Parkı odaklı olaylardan en çok Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli'deki otellerle, kongre turizminin olumsuz etkilendiğini, kıyı kesimlerdeki zararın yok denecek kadar az olduğunu belirterek, "Bu kayıplar da telafi edilmeye başlandı. Bölgedeki (Taksim civarı) otellerde rezervasyon artışları görüyoruz. Huzur ve sükun ortamını gören herkes İstanbul'a gelmeye başlıyor" dedi. Özarslan, protestoların en yoğun yaşandığı 1-19 Haziran'da, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye girişlerde, yüzde 7.8'lik artış olduğunu bildiren Özarslan, Antalya Havalimanı'na gelen turist sayısının ise 1-23 Haziran'da yüzde 6.9 arttığını belirtti.

TURİZM POTANSİYELİ YÜKSEK

10'uncu Kalkınma Planı'na göre 33.5 milyon turist hedefine ulaşabileceğine dikkati çeken Özarslan, "Türkiye'nin çok büyük bir turizm potansiyeli var ve Türkiye ihmal edilecek bir ülke değil. Birtakım konjonktürel sorunları olabilir ama bunlar telafi edilemeyecek bir şey değil" dedi.

'AMAÇ KAFA KARIŞIKLIĞI YARATMAK'

Özarslan, bu olayların bazı ticari gruplar ve ülkelerce Türkiye aleyhine kullanıldığını ancak bunların ters teptiğini dile getirerek, "Amaç kafa karışıklığı yaratmak, Türkiye'yi turizm açısından farklı algılatmak. Türkiye'nin performansı hem turizm hem diğer sektörlerde son derece dikkat çekici boyuta geldi" diye konuştu.