BIST 10.161
DOLAR 32,34
EURO 34,67
ALTIN 2.392,55
HABER /  DÜNYA

Mısır Genelkurmay Başkanı şok etti!

Mısır'da kritik saatlere girilirken Genelkurmay Başkanı Sisi yaptığı açıklama ile soğuk duş yaşattı. Sisi'nin açıklaması Mısır'ın darbeye doğru yol aldığı şeklinde okundu.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR ) - MISIR'da ordunun verdiği 48 saatlik sürenin ardından kritik saatlere girilirken Genelkurmay Başkanı Sisi şoke eden bir yazı yazdı..

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin restine diklenerek karşılık veren General Sisi, "Mısır'ı radikallere ve ahmaklara karşı savunmak için kanımızı kurban ederiz" dedi.

Mısır Silahlı Kuvvetleri Yüksek Şurası (SCAF)’ın resmi Facebook sayfasında yer alan Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi'nin açıklaması Mısır'ın darbeye doğru hızla yol aldığının göstergesi oldu.

"SONS SAATLER’ başlıklı yazısında Sisi, “Tanrıya yemin ederiz ki Mısır ve onun halkını teröristlere, radikallere ve ahmaklara karşı savunmak için kanımızı dahi kurban ederiz” denildi.

KARŞILIKLI RESTLEŞME

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, saatler önce yaptığı son açıklamasında, ordunun müdahale sinyaline ilişkin "geri adım atmayacağını" yinelemiş, kendisinin "meşruiyetin muhafızı" olduğunu belirtmişti. General'den gelen bu açıklama Mursi'ye karşı rest olarak nitelendi.

48 SAATLİK SÜREDE GERİ SAYIM

Mısır ordusu, Cumhurbaşkanı Mursi'ye 48 saat süre vermişti. Darbe kültüründen gelmeyen Mısır ordusunun bu ültimatomu şok etkisi yaratmıştı. Mursi de ordunun süre ültimatomuna rest çekince Mısır tam bir çıkmaza girdi.

ORDU DARBE Mİ YAPACAK?

General Sisi'den gelen 'SON SAATLER' açıklaması Mısır ordusunun da geri adım atmayacağını ortaya koydu. Peki ne olacak? Mısır ordusu Mursi'ye devirecek mi? Şu anda Kahire'de bu can alıcı sorunun yanıtını verecek kritik saatlere girilmiş durumda.


İÇ SAVAŞI ANDIRAN ÇATIŞMA : 16 ÖLÜ


Mısır'da, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyenler ile karşıtlarının gösterileri de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyen göstericilere açılan ateş sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya çıktığı, yaklaşık 200 kişinin yaralandığı bildirildi.



BALTACILAR ÖLÜM SAÇIYOR

Giza'da bulunan Kahire Üniversitesi önünde, Mursi'ye destek veren çoğu üniversite öğrencisi göstericiler ile bölgeye gelen ve "Baltacı" diye tabir edilen muhalif gruplar arasında çıkan çatışmada, hastane kaynaklarına göre 16 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 200 kişi yaralandı.

OTOMATİK SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI

Görgü tanıkları, göstericilere silahlı kişilerin ateş açtığını iddia ederken, bazı göstericiler de polisin kendilerine otomotik silahlarla ateş açtığını öne sürüdü.

MURSİ TARAFTARLARI DA SOKAĞA İNDİ

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı göstericiler Tahrir ve ülke genelindeki meydanlarda toplanmaya devam ederken, Mursi'yi destekleyen gösteriler de yayılıyor. 

Başkent Kahire'nin 5 noktasında göstericiler Mursi'nin posterleri ile meydanlara indi. Başta Nasır City olmak üzere, Giza, Hilvan ve Merc bölgesinde yüz binlerce kişi Mursi'ye destek gösterisi düzenliyor. 

İskenderiye'de de binlerce kişi, Korneş Caddesi'nde yürüyüş başlatarak Mursi'ye destek verdi.

SPOR BAKANI DA İSTİFA ETTİ

Mısır Spor Bakanı  El-Amir Faruk ''Sokaklarda yaşanan siyasi ayrışma ve kutuplaşma, Mısır sporunu ileriye götürme görevimi sürdürmemi engelliyor'' dedi. 

Faruk ayrıca kararının nihai olduğunu vurgulayarak, istifasını geri çekmeyeceğini belirtti.

6 BAKAN İSTİFA ETMİŞ OLDU

Faruk'un görevinden ayrılmasıyla  Mısır hükümetinde istifa eden bakan sayısı 6'ya yükseldi.

Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Hatim Bacatu ve Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr daha önce istifa etmişti.

EL EZHER'DEN KEFENLERLE MURSİ'YE DESTEK

Muhaliflerin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi istifaya çağırmasına karşı çıkan Ezher alimleri, ellerindeki kefenlerle Mursi'ye destek vermek için Rabiatu'l Adeviye Meydanı'ndaki gösterilere katıldı.

MISIR OPERASI DURDU

Mısır Operası, ülkedeki siyasi kriz son buluncaya kadar Kahire, İskenderiye ve Demenhur sahnelerindeki faaliyetlerine ara vereceğini açıkladı.