BIST 10.219
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.412,90
HABER /  DÜNYA

Polis tecavüz edip öldüresiye dövdü

Ukrayna'da 29 yaşındaki bir kadın, sokakta tartıştığı iki polis tarafından ıssız bir bölgeye götürülerek tecavüze uğradı.

Abone ol

Ukrayna bu haberle sarsıldı. İddiaya göre 29 yaşındaki kadın iki polis tarafından tecavüze uğradı. Genç kadının yaşadıkları bununla da bitmedi. Öldüresiye dövülen kadın yaralı bir halde geri getirildi. Yaşanan korkunç olayın ardından halk ayaklandı. Toplanan kalabalık biber gazıyla dağıtıldı.

Ukrayna ve Rus basının yer alan haberlere göre İrina Kraşkova adlı kadın, polisler tarafından zorla bir taksiye bindirildi. Ülkenin güneyindeki Nikolayev bölgesindeki Vradiyevka yerleşim biriminde yaşanan olayda polisler, genç kadını bir kenar mahalleye götürdü.

BİR TECAVÜZ ETMİŞ DİĞERİ DÖVMÜŞ

Kraşkova, bir polisin kendisine tecavüz ederken diğerinin sert bir cisimle başına vurduğunu söyledi. Kraşkova, taksi sürücüsünün de polisler onu döverken yardım ettiğini kaydetti. Kraşkova, saldırganların daha sonra kendisini yaralı halde bıraktığını, kimin onu bulup getirdiğini ise hatırlamadığını ifade etti.

Olayın duyulmasının ardından ise bölge halkı ayaklandı ve karakolun önüne giderek polisleri linç etmek istedi. Kalabalık, biber gazıyla dağıtıldı.

Rus basını mahkemeye taşınana olayda polisin bulduğu sahte tanıklar yoluyla iki zanlı polisin kurtarılmaya çalışıldığını yazıyor.