BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.384,69
HABER /  GÜNCEL

PKK Hakkari'de böyle yoklama çekti

Hakkari'de 5 Temmuz’daki eyleme katılmayanların yoklamayla belirleneceğini duyuran PKK, halkı cezalandırmakla tehdit etti.

Abone ol

PKK’nın Hakkâri’de halka karakol eylemi için "Yoklama yapılacak, katılmayana ceza var" diyerek tehdit ettiği belirtiliyor.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan karakol gerilimi Hakkâri'ye sıçradı. Bugün gazetesinde manşete taşınan şehir merkezi ve Yüksekova ilçesinde günlerdir devam eden gerilimin arkasından terör örgütü PKK'nın eylem talimatı çıktı.

PKK'nın 5 Temmuz'da, Yüksekova ve Dağlıca mevkilerinde bulunan askeri üs bölgeleri, karakollar ve baraj inşaatlarına yönelik halka zorla eylem yaptırmak istediği istihbarat raporlarına yansıdı.

KAMIŞLI HEDEFTE
 
İstihbarat raporuna göre, PKK'nın sözde Cilo sorumlusu Özgür Tatvan kod adlı terörist Hakkâri bölgesinde eylem talimatı verdi. 5 Temmuz'da Dağlıca bölgesinde bulunan Rahmo tepesindeki Kamışlı Jandarma Karakolu'na yönelik düzenlenecek eylemlerde köy köy gezilerek eyleme katılımın sağlanması için talimatlar verildiği öğrenildi.

Talimata göre eylem çağrısı yapılan herkes için yoklama yapılacağı belirtildi. Eylemlere katılımın artırılması için mahallelerde araçlarla anonslar yapılması talimatının verildiği de belirtildi.

GELMEYENE ‘VERGİ’ CEZASI
 
Terör örgütü PKK, eylemlere katılımı artırmak için halkı tehdit etti. Eylemlere katılmayanların daha sonra cezalandırılacağı bölge halkına duyuruldu. PKK talimatındaki tehditler istihbarat notlarına şu ifadelerle geçti: "Örgüt mensuplarının köy köy gezerek yürüyüşe katılım için köy halkını yönlendirecekleri, yürüyüşe katılmayanların tespit edilmesi için yoklama alınacağı, 'gelmeyen olursa daha sonra farklı yaklaşırız' şeklinde talimat verdiği ve vergilendirme adı altında ceza kesileceği bildirildi."

pkk.20130703093355.jpg