BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.394,56
HABER /  GÜNCEL

Paşalar TRT'yi kuşattı mı?

Vakit gazetesi bugünkü baskısında çarpıcı iddilarla ile örülü bir habere imza atmış: Paşalar TRT'yi kuşattı...

Abone ol

TRT'deki kadrolaşma iddialarının gözler önüne serildiği haberin her detayı 'bu kadarda olmaz' dedirtiyor.

İşte o haber.

- TRT'yi paşalar kuşatmış

Bugün "kuvvetler ayrılığı"ndan, "bağımsızlıktan" bahseden "parti" ve "kurum" yönetimlerinin, yine bir devlet kurumu olan TRT'yi bir "arpalık" olarak nasıl hoyratça kullandıklarını gözler önüne seriyoruz.

YAŞ KARARLARI YARGI DENETİMİNE AÇILMALI ÇÜNKÜ!..

AK Parti'nin anayasa paketindeki yeniliklerden biri de, binlerce mağduru bulunan Yüksek Askeri Şura kararlarının yargı denetimine açılması. YAŞ mağdurlarından Hakim Yusuf Çağlayan'ın başına gelenler, bunun ne kadar önemli bir adım olduğunu göstermesi bakımından dikkat çekici. 1. Sınıf Kıdemli Hakim Binbaşı Yusuf Çağlayan'ın anlatımıyla olay: "Kıbrıs'ta görev yapıyordum. 1998'in Kasım ayı idi. Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel beni aradı. TRT Genel Müdürü Yücel Yener'in oğlu Kerem Yener'in bizde sanık olduğunu söyledi. Olayın altını üstünü deşelemeden, meseleyi halletmemi ve kendisine sonucu bildirmemi istedi!.. Yücel Yener'in oğlu, izin tecavüzü suçundan, 1998/568 sayılı dosya ile, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yargılanıyordu. Bu 'olayın altını üstünü deşmemem' talebi karşısında 'emredersiniz' tavrından uzak bir tavır içinde oldum. Bu tavır sanırım kendisini rahatsız etti. Dava günü Erdal Şenel Paşa beni aradı; neden kendisini arayıp sonucu bildirmediğimi yarı fırça atar üslupla sordu. Ben de kendisine yargıya müdahale edilemeyeceğini söyledim. Kısa bir süre sonra öğrendim ki... Bu hadiseden kısa bir süre sonra şahsi dosyam Kıbrıs'tan aldırılmıştı. 1 Aralık 1998 tarihli YAŞ'tan disiplinsizlik gerekçesiyle atıldım!.."

ŞU TESADÜFE BAK; ŞENEL PAŞA'NIN KIZI TRT'DE ÇALIŞIYOR!..

İlginç bir tesadüf; Yücel Yener'in oğlunun isminin geçtiği olayın kahramanı Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel'in kızını, bir arkadaşının yardımı ile TRT'de bulduk!.. İsmi Pınar Şenel. Sicil Numarası 133... TRT Dış Yayınlarda Prodüktör. İşe, Yücel Yener döneminde alınmış. KESK'e bağlı Haber-Sen'in aktif üyelerinden. Sokaktaki vatandaşın rüyasında bile göremeyeceği özlük haklarına; dolgun bir maaşa sahip!.. Kendisini işe alan TRT Genel Müdürü Yücel Yener, oğlunun davası dolayısıyla Erdal Şenel Paşa'dan yakın ilgi görmüştü ama, Şenel Paşa'nın kızının TRT'de işe alınmış olmasıyla bu işlerin hiç mi hiç alakası yoktu!.. Olan biten bir "mutlu" tesadüften ibaretti!.. Bu "mutluluk" tablosundan payına "mağduriyet" düşen ise sadece YAŞ'zede ordu mensuplarından 1. Sınıf Hakim Yusuf Çağlayan olmuştu!..

BİR BAŞKA MUTLU TESADÜF!..

Şenel Paşa'nın tek misal olduğu sanılmasın. İlginç ve mutlu tesadüflerden biri daha; hükümete yoğun muhalefetiyle dikkat çeken emekli Orgeneral Edip Başer'in kızı Gülden Başer de TRT'de. Başer'in Genelkurmay 2. Başkanı olduğu ve Yücel Yener'in Genel Müdür olduğu dönemde İstanbul Televizyonu'nda göreve başlayan Başer, o gün bugün aynı görevde. 134.. sicil numaralı Başer de, fevkalade dolgun özlük haklarına "babasının konumu"ndan dolayı sahip olanlardan!..

TANIDIK BİR İSİM: GENELKURMAY İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANI KORGENERAL FEVZİ TÜRKERİ'NİN KIZI: SPİKERLİK YAPMAYAN SPİKER!..

TRT'nin bugün de görevde bulunan kadrosunda dikkatimizi çeken bir başka isim var; 128.. sicil numarası ile Spiker kadrosunda görünen ancak spikerlik yapmayan Sevda Türkeri. Onun da babası "Ergenekon" çerçeveli tartışmalar sırasında gündeme "Fişleme" başlığı altında sık sık gelen Genelkurmay İstihbarat eski Daire Başkanı Korgeneral Fevzi Türkeri. Sevda Türkeri, babasının İstihbarat Daire Başkanlığı ve Yücel Yener'in TRT Genel Müdürlüğü döneminde işe alınmış ama... Akla yanlış bir şey gelmesin; bu da sayısız "mutlu tesadüf"lerden yalnızca biri!..

NE DİYORLAR?..

TRT'nin o dönemki Genel Müdürü Yücel Yener, binlerce kişilik "hatırı sayılır kişi yakını" listesine rağmen olan biteni "tesadüfe" bağlıyor. "Sınav kazanmışlarsa, girmişlerdir, olan bitenin babalarının vesaire konumu ile alakası yok. 28 Şubat süreci ile de alakası yok" diyor. Yeni Genel Müdür'e ise, bir kokteyl sırasında "Bir dönemin hesabı sorulmayacak mı? Müfettişler çalışmayacak mı?" sorularını yöneltiyoruz. Cevap vermemeyi uygun görüyor.

"Mutlu tesadüflerle TRT'li olan" Pınar Şenel, Sevda Türkeri ve Gülden Başer de, AK Parti döneminde "özlük hakları" daha da iyileşen kurum mensupları olarak, "torpilli olmadıklarını" iddia ediyor.

Vatandaş faturalarına yapılan ilavelerle dönen TRT'nin bir dönem "arpalık" olarak kullanılıp kullanılmadığı sorusunun cevabı ise kamuoyuna kalıyor!..