BIST 10.252
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.400,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da başkanlık için büyük yarış

Yolsuzluk iddiaları üzerine açığa alınan Aytaç Durak'ın ardından belediyede başkanlık yarışı başladı. MHP kararını verdi.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevinden uzaklaştırılmasının ardından Adana'da hareketli günler yaşanmaya başladı. MHP bir açıklama yaparak, seçimlerde kendi meclis üyelerini başvanvekilliğine aday göstereceklerini duyurdu.

AK Parti de kendi adayını çıkaracak. BU durumda Adana'da kritik bir seçim yaşanacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi başkanvekili seçiminde kendi meclis üyelerini aday göstereceklerini açıkladı.

İl Başkanı Erdoğan, "Kamuoyunun malumu olduğu üzere AK Parti iktidarı İçişleri Bakanının talimatı doğrultusunda soruşturma bahanesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu gelişmeler karşısında partimiz perşembe günü yapılacak olan büyükşehir başkanvekili seçiminde kendi grubumuzdan bir meclis üyesini aday gösterme kararı almıştır." dedi.

Erdoğan, "2009 Yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını Adanalıların hür tercihi ile MHP kazanmıştır. MHP'nin Adana'da kazanmış olduğu bu haklı netice, seçim gecesi de dahil olmak üzere bugüne kadar geçen bir yıllık zaman içinde AK Parti tarafından bir türlü hazmedilememiştir. Bu mesele artık Adanalıların haysiyet ve hakkını gasp ettirmeme meselesine dönmüştür. Buradan hareketle 29 Mart yerel seçimlerinde MHP'ye oy vermiş Adanalı hemşerilerimizin siyasi iradesine gösterilmesi gereken saygının, demokrasi ve hukuka olan inancın adaletin ve hakkaniyetin tecellisi için partimiz kendi üyesini aday gösterecektir." diye konuştu.