BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.394,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muhalefetten Antalya'ya "1" yıl notu

Antalya'daki muhalefet partileri CHP'li Akaydın'ın bir yıllık belediye başkanlık sürecini değerlendirdi.

Abone ol

Antalya'da, 'Yaparsa Hoca Yapar' sloganıyla seçmenin oyunu alan Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, koltuğa oturduktan hemen sonra '100 bin kişiye iş' gibi vaatlerinin yanlış anlaşıldığını savundu.

Siyasi partilerin il başkanları, ortada somut bir çalışma olmadığı için Mustafa Akaydın'ın bir yıllık icraatını değerlendirmekte zorlandıklarını belirtti. İl başkanları, "Ortada bir hizmek yok ki not verebilelim." dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, ortada Akaydın'ı değerlendirmeye konu olacak bir icraatı bulunmadığını, bu nedenle de not vermesinin mümkün olmadığın söyledi. Akaydın için, "7-8 ayını ağlamakla geçirdi. Borç edebiyatı yaptı. Belediyeyi ağlama duvarına çevirdi." eleştirisinde bulunan Samani, "Seçim kazanmak için verdiği uçuk vaatlerini inkarla geçti bu bir yıl. Sıkıştığı zaman geçen dönem yapılan 4 tesisi isim değiştirerek yeniden açtı. Genel başkanını açılışa çağırdı. En komiklerinden bir tanesi buydu. Sıkıştığı zaman çeker giderim dedi. Geçen dönemki projeleri teker teker iptal ettirdi." değerlendirmesinde bulundu.
Mustafa Akaydın'ın, bir yılını polemiklerle ve belediyedeki usulsüzlüklerle hatırladığını anlatan Samani, "5 yılı bir yılın ışığı altında değerlendireceksek, bu 1 yılda 5 yılın iyi olacağı yönünde hiç bir emare, iz yok. Antalya, geçmiş dönemde hizmetleriyle anıldı. Bu dönemde belediyedeki yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle anılmaya başladı. Kadrolaşma, Ekdağ yolsuzluğu, CHP'li meclis üyelerinin yaptıklarını gördük." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Mustafa Akaydın'ın en yakın destekçisi MHP grubu oldu. MHP İl Başkanı Adnan Kaya, aradan geçen bir yılda somut çalışma göremediklerini, böyle giderse Akaydın'a desteklerini çekeceklerini ifade etti. Kaya, "Büyükşehir Belediye Başkanı, bizim verdiğimiz desteğe rağmen hala faaliyet gösteremiyor. Bize göre Büyükşehir Belediyesi'nde şu an çok durgun bir dönem yaşanıyor. Başkan, sanırım öncelikle borçları ödemeyi düşünüyor. O borçlar bittikten sonra nefes alabilirse ve kaynak oluşturabilirse ki kaynak oluşturabileceğini zannetmiyoruz, o kapasiteyi kendisinde göremiyoruz - her halde bu süreç bir 5 yıl alacak. Hiç bir şey üretmeden belediye başkanlığı bitmiş olacak. Henüz somut bir projesini göremedik. Bunu defalarca da dile getirdik. Mustafa Akaydın'ın henüz somut bir projesi yok." şeklinde konuştu.

Borçların ödenmesi için mülklerin satışında, işçi alacaklarının ödenmesi için de 25 milyon liralık kredi kullanılmasında Akaydın'a destek olduklarını hatırlatan Kaya, buna rağmen umduklarını bulamadıklarını belirtti. Kaya, şöyle devam etti: "Böyle giderse pişman olacağız gibi görünüyor. Akaydın, icraatlarıyla hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor. En azından somut projesi olması gerekirdi."

DSP İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu da 29 Mart yerel seçimlerinin birinci yılında Akaydın'ın karnesinin zayıf olduğunu söyledi. Büyüknohutçu, seçimlerden önce bir çok vaatte bulunan Mustafa Akaydın'ın 10 üzerinden 5 bile alamadığını söyledi. Büyüknohutçu, "Akaydın, Antkart gidecek demişti, Halkkart geldi. Elektrik bedava olacaktı ama diğer tarafta suya iki kere zam yaptı. Sınıfta kaldı." dedi.

AK Parti Antalya milletvekili Sadık Badak ise kişisel bazda bir şey söylemenin doğru olamayacağını ifade ederek, şöyle dedi: "Hepimiz Antalyalıyız, bu şehrin mensubuyuz. Bu şehirde bir yıldan bu yana hangi proje geliştirildi hepimiz biliyoruz. Söyleyin bana, deyin ki Mart 2009'dan Mart 2010'a kadar şu proje geliştirildi. 2011 yılına kadar da şunlar yapılacak."

Akaydın'ın bir yıllık karnesini halkın değerlendirmesini daha doğru bulduğunu ifade eden Badak, "Bazı arkadaşlarımızın daha az kaynakla, daha çok mesafe alma durumu var. Bunu görüyoruz. Kişisel olarak değerlendirmek doğru olmaz ama tablo ortada. Bir yatırım yok, proje yok."

Mustafa Akaydın ise bir yılını 2 Nisan'da düzenleyeceği toplantıyla değerlendireceğini söyledi.