BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Manavgat'ta ihraç iddiası

CHP Antalya Manavgat ilçesinde ihraç krizi. Eski ilçe başkanının partiden ihraç edildiği iddia ediliyor.

Abone ol

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 29 Mart yerel seçimlerinde başka bir partiye çalıştığı gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li 5 parti üyesinin partiden ihraç edildiği iddia edildi.

CHP Manavgat İlçe Başkanlığı, 29 Mart yerel seçimlerinde başka bir partiye çalıştığı gerekçesiyle 5 parti üyesini İl Yönetim Kurulu'na şikayette bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre, 5 parti üyesinden Atila Yıldız (Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı), Mehmet Çınar (CHP eski İlçe Başkanı) ve Mehmet Ali Örs (eski ilçe sekreteri)'nin itiraz yolu açık olmak üzere ihraç edildiği belirtildi.

CHP eski Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çınar, ihraçla ilgili yazının eline ulaşmadığını belirtti. Partiden ihraç edilip edilmemesinin çok umurunda olmadığını belirten Mehmet Çınar, tek bildiği gerçeğin CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'na seçimle başkan seçilmesi olduğunu ifade etti.

Mehmet Çınar, "Partiden ihraç edilip edilmemem hiç umurumda değil. İhraçla ilgili yazı elime ulaşmadı. Ulaştığı an partinin yerel ve genel politikalarıyla ilgili arkadaşlarımla durum değerlendirmesi yapacağız. Ben ilçe başkanlığı yaptığım süre içinde hiç yenilmedim. 22 Temmuz genel seçimlerinde partimi birinci parti yaptım. İlçe başkanlığına da alnımın akıyla seçim kazanarak geldim. Parti yönetimi ise seçimle gelmiş bir ilçe başkanını görevden aldı. Demokrasiye yürekten inanın gerçek bir CHP'liyim. Başka söze gerek yok." diye konuştu.

CHP eski İlçe Başkanı Mehmet Çınar, 29 Aralık 2007 tarihinde Delta Düğün Salonu'nda yapılan kongrede 340 delegeden 199'unun oyunu alarak başkan seçilmişti. Rakibi Ali Erkan ise 139 oy almıştı. Parti yönetimi 29 Mart yerel seçim çalışmalarında seçimle başkan seçilen Mehmet Çınar'ı görevden alarak yerine Abbas Tarakçı'yı atamıştı.