BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlis balına patent alınacak

Türkiye'nin dört bir tarafındaki bal çeşitlerine bir yenisi daha ekleniyor. Bitlis kendi balına patent almak için yola çıktı.

Abone ol

Bitlis Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Medeni Avcil, Bitlis balına patent almak için, Türk Patent Enstitüsü'ne müracaat ettiklerini bildirdi.

Avcil, Bitlis balı markasının artık tescilleneceğini belirtti.

Kentte üretilen balın, ''Bitlis balı'' adı altında piyasaya sürüleceğini ifade eden Avcil, ''Balımıza patent almak için, müracaatta bulunduk. Bitlis balının markası tescillenecek. Tescil için belirli bir süre gerekiyor. Tarım Bakanlığı'ndan üretim izni alarak, entegre tesisimizde önümüzdeki günlerde üretime geçeceğiz'' dedi.

Bitlis balının satılması için, değişik illere bayilikler vereceklerini dile getiren Avcil, Bitlis balının dış pazarda satılması için organizasyonlar yapacaklarını belirtti.

Avcil, şunları söyledi:

''Bu da kentte ekonomik bir canlılık yaşanmasına neden olacak. Bitlis önemsenecek ve ciddi bir katma değere sahip olacak. Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi, diğer kurumlar ve sivil toplum örgütleri tarafından desteklenmemiz halinde Bitlis'in, Türkiye'nin en önemli arıcılık merkezlerinden biri olacağından hiçbir kuşkumuz yok. Amacımız, Bitlis'i arıcılıkta ve bal üretiminde bu noktaya taşımak.''