BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Paşalar o gece ne yaptı?

Gözaltı kolay değil, hele de paşalar için. Çekyatta sabahlayıp, karavanaya talim ettiler. Polisin bir de ikramı vardı.

Abone ol

Beş ayrı ilde eşzamanlı olarak yapılan 6. dalga Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan 23 kişinin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor.

Ancak ilk gece 5 kişi nezarete konulmadı. Emekli generaller Eruygur, Tolon, Güven ile Sinan Aygün ve Mustafa Balbay, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu C Blok’taki 4. katta, emniyet amiri, başkomiser ve komiserlerin odasında kaldı, buradaki çekyatlarda yattı.

TÜRLÜ PİLAV VE CACIK YEDİLER

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilk gece gözaltındakiler için polisevi ve bir restorandan türlü, pilav ve cacıktan oluşan yemek getirildi.

KARPUZ İKRAMI

Generallere ayrıca karpuz ikram edildi. Sabah kahvaltısı olarak da çayla birlikte peynir, siyah zeytin ve küçük kutular halinde reçeller verildi.

DUŞ ALMAK İSTEYENLERE İZİN

Gözaltındaki isimlerden Sinan Aygün’ün tansiyon rahatsızlığı olduğu, o nedenle ilaçlarını aldığı öğrenildi. Duş almak isteyenlere de imkân sağlandı.

AVUKATLARI GÖRÜŞTÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonun ikinci gününde zanlılar avukatlarıyla görüştürüldü. Yoğunluk nedeniyle avukatlar, randevu verilerek ve sırayla içeri alındı. Suçlamaların içeriğiyle ilgili açıklama yapılmadığından, avukatlar sadece müvekkillerinin sağlık durumu ve isteklerini dinledi.