BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.413,84
HABER /  SPOR

Nihat neden gelmedi?

Fenerbahçe'nin cazip teklifini reddeden başarılı futbolcu Nihat Kahveci, nedenini işte böyle açıklıyor:

Abone ol

"Biz senelerdir 'Avrupa'da futbolcumuz oynamıyor' diye kıvrandık. Şimdi orada gayet güzel oynarken, Türkiye'ye dönmem için çaba sarf ediliyor. Elimden geldiği kadar Avrupa'da kalacağım."

Nihat, Futbol Federasyonu'nun aylık çıkardığı TamSaha dergisinde yer alan röportajında, Türkiye'de yenilgi olduğunda veya tartışma yaşadığında bunun herkesin daha çok ilgisini çektiğini belirterek, “Gördüğüm kadarıyla, Türkiye'de başarı istenildiği ölçüde reyting getirmiyor” dedi.

İnsanın kendi ülkesi gibi olmadığını vurgulayan başarılı futbolcu, şunları söyledi:

“Doğduğu topraklarda bulunmak, o havayı solumanın duygusu bir başka. Belki Türkiye'de elde edebileceğim yaşantı tarzını İspanya'da kurmam imkansız, ama her şeyin bir bedeli var. Eğer bazı şeyleri kafama koymuşsam, bunlara katlanmalıyım. Zaten, daha giderken elimden geldiği kadar Türkiye'ye dönmemeye çalışacağımı söylemiştim. Bazen bu sözlerim çarpıtılıyor. Örneğin, 'Nihat, Türkiye'de oynanan futbolu beğenmiyor, küçümsüyor' diye yorumlar yapılıyor. Bu kesinlikle doğru değil. Biz senelerdir 'Avrupa'da futbolcumuz oynamıyor' diye kıvrandık. Şimdi orada gayet güzel oynarken, Türkiye'ye dönmem için çaba sarf ediliyor. Bu da bana ters geliyor. Elimden geldiği kadar Avrupa'da kalacağım. Zaten Villarreal ile üç senelik daha kontratım var. İspanya'da maçlarda bana 'El Turco' diyorlar, 'Nihat' demiyorlar. Bu da beni çok gururlandırıyor. Çünkü bir Türk anılıyor. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

“SEMİH İLE OYNAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”

Avrupa Şampiyonası'nda beraber görev yaptığı Semih Şentürk'ü de öven Nihat, birlikte oynamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Semih ile ilk önce Norveç ve Bosna-Hersek maçlarında beraber oynadıklarını kaydeden yıldız oyuncu, “Gerçekten iyi anlaştık ve birçok da pozisyona girdik. Semih, Türkiye'de gol kralı olmuş bir oyuncu. Bu anlamda onun son vuruşlardaki becerisinden kimse şüphe etmemeli. Onunla birlikte oynamaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah o da istediği yerlere gelir” dedi.