BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,81
ALTIN 2.416,45
HABER /  GÜNCEL

İddianame sistemi çökertti!

İddianame tamamlandı. Ancak bu kez de bilgisayara aktarması sırasında sorun çıktı. Sistem çöktü. Bakın neler oldu?

Abone ol

Ergenekon iddianamesi tamamladı. Ancak 2 bin 500 sayfalık iddianame sistem yetersiz olduğu için bilgisayarlara aktarılamadı. İddianame yüzünden sistem sürekli çökünce Adalet Bakanlığı'na yazı gönderildi. 

Emekli Tuğgeneral Veli küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 49 kişi ve gözaltına alınıp serbest bırakılan bazı zanlılar hakkındaki iddianame tamamlandı. Sanıkların terör örgütü kurmaktan yargılanacağı iddianamenin yaklaşık 2 bin 500 sayfadan oluşuyor.

SİSTEM ÇÖKTÜ

Soruşturmayı yürüten savcılar iddianameyi önce ‘Word’ belgesinde yazdılar. Yargı organlarınca kullanılan bilgisayar sistemi olan UYAP’a (Ulusal Yargı Ağı Projesi) aktarmaya devam ediyorlar.  devam ediyor. Ancak bu aktarım sırasında sistemden kaynaklı bazı zorluklar yaşanıyor. Yaklaşık 2 bin 500 sayfa olduğu belirtilen iddianame sistem izin vermediği için aktarılamıyor.

ACİLEN SİSTEMİ YENİLEYİN YAZISI

Bu yüzden savcılık Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı ve sistemin acilen geliştirilmesini istedi. Şimdiye kadar UYAP'a aktarılan en uzun iddianame 300 sayfa olmuştu.