BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Balbayın amacı ne?

Gazeteci Mustafa Balbay Emniyet'te çok net bir tavır koydu. Yasal hakkını kullanıyor ama bir amacı var. Bakın ne?

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, avukatı Akın Atalay aracılığıyla bir açıklama yaptı. Balbay “Emniyette hiçbir beyanda bulunmayacağını ve susma hakkını" kullandığını söyledi.  Balbay'ın konuşmama sebebi ise bir an önce savcı ve yargıç huzuruna çıkmak... Balbay "Amacım yargıdan kaçmak değil, gereksiz ve hukuksuz olarak polis nezaretinde bekletilmemin anlamsızlığını göstermektir" dedi.

Balbay şu anda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi’nde gözaltında bulunuyor.  

Balbay avukatı aracılığıyla şunları söyledi:

NEYLE SUÇLANDIĞIMI SÖYLEMEDİLER?

“Tarafıma suçlama ile ilgili olarak somut suçlamanın ne olduğu buna ilişkin bilgi ve belgelerin ne olduğu konusunda hiçbir bilgi verilmemiştir. Bu şartlar altında neyi niçin bekletildiğimi ve neden gözaltına tutulduğumu bilmiyorum. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına da ulaşma imkanım yoktur.

SAVCI ÖNÜNE ÇIKMAK İÇİN SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM

Emniyette hiçbir beyanda bulunmayacağımı, bir an önce savcı ve yargıç huzuruna çıkma amacıyla susma hakkımı kullanacağıma açık ve kesin olarak ifade ediyorum. Susmamım nedeni yargıdan kaçmak değil, gereksiz ve hukuksuz olarak polis nezaretinde bekletilmemin anlamsızlığını göstermektir. Susma hakkımı kullanacağımı bile bile beni özgürlüğümden yoksun bırakmalarını kamuoyuna izah etmek zorundadırlar"