BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda darbe izi mi var?

Savcı, "günlüğü" okuyup, operasyon mu başlattı? Alper Görmüş, darbeyi ve Ergenekon'u değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon Operasyonu kapsamında bilgisine başvurulan Nokta Dergisi Eski Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, gözaltıları değerlendirdi. Görmüş, Ergenekon savcısının günlükteki ifadelere dayanılarak soruşturmayı genişletip genişletmediği hususunun bugün daha da netlik kazandığını söyledi.

Nokta Dergisi Eski Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, NTV'de katıldığı canlı yayında Ergenekon gözaltılarını değerlendirdi.

Savcının kendisini davet ettiğini ve "darbe günlüğünün" bir kopyasını elektronik ortamda kendisine sunduğunu söyleyen Görmüş, "Şu an gelinin durum; bir şeyi bize çok net ifade etmiştir. 2004 yılındaki iki darbe girişimiyle, Ergenekon arasında bir bağlantı var mı bilmiyorum. Olabilir de olmayabilirde. Ancak günlüklerle ilgili benim ifademe başvurulduğuna göre savcı böyle bir bağlantı arayabilir. Bana göre savcının böyle bir düşüncesi var! Bağlantı var ki iki paşa gözaltına alındı. Şu an bu soruları daha güçlü sorabiliriz. Ben günlükleri haber yaparken, o dönemde Nokta dergisinde bir okuma haritası hazırlamıştım. Sanırım ilk Cumhuriyet mitinglerine çok kısa bir süre kalmıştı. Günlüklerde yazılanları şimdi düşününce, bu tür sivil toplum kuruluşlarının, sivil oldukları konusunda şüphelerim arttı." dedi.