BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Hizbullah İsraille anlaştı!

Nasrallah gazetecilere İsrail'le anlaştıklarını söyledi. Bakın hangi konuda?

Abone ol

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, İsrail ile esir değişimi anlaşmasını doğruladı. 5 Lübnanlı'ya karşı esir tutulan 2 İsrail askeri değiş tokuş edilecek.

Nasrallah, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gazetecilere video konferans yoluyla yaptığı açıklamada, "Bu anlaşmayı kabul ettiğimizi resmi olarak ilan ediyorum" dedi.

Hizbullah lideri, İsrail'de tutuklu bulunan 5 Lübnanlının serbest bırakılması karşılığında 2006 yılında kaçırılan iki İsrail askerinin teslim edileceğini belirtti.

ÖLÜ MÜ DİRİ Mİ BİLİNMİYOR?

Değiş tokuşun bir iki hafta içinde yapılmasının beklendiğini söyleyen Nasrallah, kayıp İsrailli pilot Ron Arad ile ilgili bilgi sağlayacağını da ifade etti.

Nasrallah, teslim edecekleri İsrail askerlerinin ölü ya da diri olup olmadıkları hakkında bilgi vermedi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, askerlerin öldürüldüğünü söylemişti.

Hizbullah, İsrail kabinesinin Pazar günü esir değişimini onaylamasından sonra anlaşmayı ilk kez doğrulamış oldu.

YON ARAD 1986'DAN BERİ ESİR

İsrail hava kuvvetleri pilotlarından Yarbay Ron Arad, 16 Ekim 1986'da bir pilot arkadaşıyla Lübnan üzerinde uçuş yaparken, kullandıkları F-4 Fantom jetinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle veya jetin vurulması sonucu paraşütle atlamışlar, pilotlardan biri bir İsrail helikopter timi tarafından kurtarılırken, Arad Şii Emel örgütünün eline düşmüştü.

İsrail, hakkında 1988 yılından bu yana doğru dürüst bilgi alınamayan, ancak yaşadığına inanılan Ron Arad'ın kurtarılması için yıllardır çaba sarf ediyor.