BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  DÜNYA

Papa Francis Irak’a gitmek üzere Roma’dan ayrıldı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis 4 günlük tarihi Irak ziyareti için başkent Roma'daki Fiumicino-Leonardo da Vinci Havalimanı’ndan ayrıldı.

Abone ol

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis bugün gideceği Irak'ta resmi temaslarda bulunacak. Papa Francis 4 gün sürmesi planlanan Irak ziyaretine başlamak üzere İtalya’nın başkenti Roma’daki Fiumicino-Leonardo da Vinci Havalimanı’ndan ayrıldı.

4 gün sürecek
Papa'nın 5-8 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği ziyaretin programı belli oldu. Vatikan'ın paylaştığı programa göre Papa Francis, ilk olarak başkent Bağdat’ta temaslarda bulunacak. 6 Mart'ta Necef'te Irak'taki Şiilerin dini mercii Ayetullah Ali Es-Sistani ile görüşecek.

Katoliklerin ruhani lideri, Ezidilerle de bir araya gelecek. 7 Mart'ta Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile görüşecek, Musul'u da ziyaret edip 8 Mart'ta Vatikan'a dönecek.

Papa'nın Irak ziyaretinden önce dün yayımladığı video mesajda sözlerine 'selamun aleyküm' diyerek başlaması dikkat çekmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Aydın'da ata mesleğini sürdürüyor! 150 yıllık sırrı kimseye açıklamıyor
Foto Galeri Aydın'da ata mesleğini sürdürüyor! 150 yıllık sırrı kimseye açıklamıyor Galeriye Gözat