BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,98
HABER /  POLİTİKA

Özkök bunları söyledi mi?

Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları belli oldu.

Abone ol

Şemdinli iddianamesi sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün Başbakan Erdoğan ile yaptığı yıldırım görüşmenin ayrıntıları netleşmeye başladı.

Özkök'ün önceki gün tatlı-sert açıklamalarından sonra paşanın Erdoğan ile görüşmesinde ciddi uyarılar yaptığı ortaya çıkıyor. Kemalist kesim içinde üslubu beğenilmeyen Özkök'ün beklenin aksine bu kez biraz sert mesajlar verdiği anlaşıldı. Hürriyet'in Uğur Ergan imzalı haberi aslında çok ciddi iddialar ve ifadelerle dolu. Özkök'ün Erdoğan'a böyle gitmesi halinde borsanın bile düşebileceğini Büyükanıt'ın arkasında olduklarının kesin bir dille ifade ettiği belirtiliyor.

Haberde Özkök'ün "Bu sadece Yaşar Paşa’ya yönelik bir şey değil. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) halkın gözündeki itibarını sarsmaya yönelik bir girişimdir. Bu durumda TSK’yı savunmak, destek olmak ve sahip çıkmak öncelikle Başbakan olarak sizin görevinizdir. TSK olarak bunu sizden bekliyoruz.

Biz konuştuğumuzda, kendimizi savunmak zorunda kaldığımızda herkes bundan zarar görür. Borsa bile bundan zarar görüyor. TSK olarak en alt rütbelisinden, en üst rütbelisine kadar Yaşar Paşa’nın arkasındayız."
dediği belirtiliyor.

Eğer bu ifadeler doğruysa yeni bir kriz Erdoğan'ın çabalarıyla önlenmiş oldu. Hükümet ile asker arasındaki uçurum bu görüşme sonrası iyice açılmış gibi gözüküyor. oldu. Nitekim gazetecilerin Özkök'ün bu açıklamalarını sorduğu Erdoğan'ın bu sözleri yalanlamaması ve saygı duyduğunu açıklaması manidar bulundu.

Erdoğan'ın Özkök'ün kendisiyle yaptığı bu görüşmenin ayrıntılarını sızdırmayarak yeni bir krize meydan vermemek olarak yorumlandı. Ancak askeri kanattan aynı tavır gelmedi. Görüşmenin bazı detayları günler sonra basına yeni yansıtıldı. Görünen o ki Şemdinli iddianamesi ile başlayan mücadele daha uzun süre devam edeceğe benziyor.