BIST 9.503
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.493,92
HABER /  GÜNCEL

Özel anaokulu ve kreşler açıldı mı 6 yaş sınırı getirildi

Koronavirüs yasaklarının tırmanışa geçmesi ile birlikte anaokulu ve kreşler yüz yüze eğitime ara vermişti. Bu kararın ardından sıkıntı yaşayan çalışan anneleri sevindirecek haber ise son kabine toplantısı sonrasında geldi. MEB 15 Aralık Salı gününden itibaren tüm resmi ve özel kreşlerde yüz yüze eğitime geçileceğini bildirdi.

Abone ol

Birçok velinin merakla beklediği kreş ve anaokulu kararı geldi. Müjdeli haberi Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi ve tüm kreş ve anaokullarının yeniden yüz yüze eğitime geçeceğini duyurdu. Yaklaşık 10 gündür kapalı olan MEB'e bağlı özel kreş ve anaokulları salı gününden itibaren yeniden bir bir açılmaya başladı. Fakat Erdoğan'ın açıklamasındaki 'anasınıfları' hariç açıklaması kafa karıştırdı. Yani 6 yaşında olan ve anasınıfı eğitimi alan öğrenciler yüz yüze eğitime bir süre daha ara verecek. 

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında tüm anaokullarının 15 Aralık itibarıyla yüz yüze eğitime geçmesi kararlaştırıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "kamuya ait okul öncesi kurumları anasınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir" dedi.

"Belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yüz yüze eğitim"
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmî ve özel tüm anaokulları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla, yarından (15 Aralık) itibaren yüz yüze eğitime geçecektir."

MEB'den yeni açıklama geldi: 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulların, yarından itibaren yüz yüze eğitime geçeceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları, Covid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecektir" denildi.