BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.402,92
HABER /  GÜNCEL

Otobüs ile kamyon çarpıştı

Bursa-İzmir karayolunun Görükle mevkiinde yolcu otobüsü ile kamyonun çarpıştı.

Abone ol

Bursa'nın Görükle Mevkii'nde meydana gelen trafik kazasında aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu önündeki kamyona çarptıktan sonra kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan yolcu otobüsünde 6 kişi öldü, 39 kişi de yaralandı.

Kaza saat 03.30 sıralarında Bursa- Ankara karayolunun 9'uncu kilometresindeki Görükle Mevkii'nde meydana geldi. Ankara'dan saat 21.30'da 50 yolcusuyla birlikte Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne gitmek üzere yola çıkan 36 yaşındaki Ali Koç yönetimindeki 34 TF 2503 plakalı otobüs, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu önündeki 54 yaşındaki Süleyman Kemal Ekiz'in kullandığı 35 NV 127 plakalı kamyona çarptı.

Çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyeti kaybolan 3 persnel toplam kişinin içinde buluduğu yolcu otobüsü kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada 6 yolcu yaşamını yitirirken 39 kişi de yaralandı. Kazadan sonra olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

Yaralılardan 25'i Uludağ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 6'sı Çekirge Devlet Hastanesi'ne 6 yaralı da Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken 3 kişinin ise hangi hastaneye gütürüldüğü bilinmezken yetkililer, çevre hastanelerden birine götürülmüş olabileceğini belirtti. Kaza nedeniyle karayolu yaklaşık bir saat ulaşıma kapandı. Kazadan yara almadan kurtulan araç şoförleri polis tarafından gözaltına alındı.