BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Otobüs biletleri tükendi

Ramazan Bayramı, referandum ve okulların açılması nedeniyle şehirler arası otobüs biletleri tükendi.

Abone ol



Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Rüştü Terzi, Ramazan Bayramı, referandum ve okulların açılmasının aynı döneme denk gelmesi nedeniyle, 6-13 Eylül tarihleri arasındaki bütün gidiş-dönüş otobüs biletlerinin tükendiğini bildirdi.

Terzi, Ramazan Bayramı, referandum ve okulların açılmasının aynı döneme denk gelmesi ve bilet satışlarına haftalar öncesinden başlanmasına rağmen biletlerin kısa sürede tükendiğini belirtti.

Biletlere aşırı talep olduğunu vurgulayan Terzi, ''Gelen bilet taleplerini karşılamak amacıyla yurt içi yolcu taşıma sertifikası olan 9 bin 300 araç tam kapasite ile 7 Eylül'den itibaren seyahatlere başlayacak'' dedi.

Terzi, ancak bunun yetersiz olduğunu, bu yüzden Ulaştırma Bakanlığından turizm, grup, arazi yolcu taşımacılığı sertifikası olan araçların da bu süre zarfında şehirlerarası yolcu taşımacılığında kullanılmasını talep ettiklerini kaydetti.

900 bin yolcu

Taleplerinin olumlu karşılanması halinde pazartesi gününden itibaren daha önce konulan seferlere ekler yapılacağını ve rezervasyonların devam edeceğini belirten Terzi, 6 Eylülden itibaren günde 20 bin seferle ortalama 900 bin yolcunun seyahat edeceğini söyledi.

Bu durumun 13 Eylüle kadar süreceğini anlatan Terzi, bilet fiyatlarında herhangi bir fırsatçılığa müsamaha göstermediklerini, yaz sezonu başında belirledikleri fiyatlar doğrultusunda rezervasyonların yapıldığını ifade etti.