BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mestan: İyi bir kadro kurduk

Bursaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mestan, "Takıma katkı sağlayacak ve bizi başarıya götürecek bir kadro kurduk" dedi.

Abone ol

Bursaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan, takımda direkt oynayacak ve Şampiyonlar Ligi'nde kendilerini başarıya ulaştıracak bir kadro kurduklarını belirterek, ''Transferde çok fazla para savurarak, para hovardalığı yaparak, Bursaspor'un geleceğini ipotek altına almadık'' dedi.

Özlüce Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mestan, dün geç saatlere kadar görüşüp anlaştıkları İsveçli orta saha oyuncusu Gustav Svensson ile transfer dönemini kapattıklarını belirtti.

Svensson'u geçen yıl da istediklerine, ancak kulübü IFK Göteborg'un izin vermemesi nedeniyle transferi gerçekleştiremediklerine değinen Mestan, 3 yıllık sözleşme imzaladıkları 23 yaşındaki futbolcunun, çok kaliteli olduğunu ve gelecek vadettiğini, ileride bu futbolcunun satışından para kazanabileceklerini dile getirdi.

'STRES YAŞADIK AMA BUGÜN MUTLUYUZ'

Mestan, transfer döneminde 7 futbolcuyu takım kadrosuna kattıklarına işaret ederek, ''Şampiyon kadromuzu koruduk, yıldız futbolculara gelen transfer tekliflerini geri çevirdik. Takımda direkt oynayacak ve Şampiyonlar Ligi'nde bizi başarıya ulaştıracak bir kadro kurduk. Zor bir süreçti. Zaman zaman stresli günler yaşadık. Bugün artık mutluyuz'' diye konuştu.

Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılım hakkıyla birlikte kulüp gelirlerinde artış yaşandığını ve bu parayı da gereksiz yere harcamadıklarını vurgulayan Mestan, şöyle devam etti:

''Transferde çok fazla para savurarak, para hovardalığı yaparak, Bursaspor'un geleceğini ipotek altına almadık. Geçen yılki transfer politikasını, bu yıl da sürdürdük. Özellikle bonservis vermemeye dikkat ettik. Geçen yıl dengeleri nasıl bozmadıysak, bu yıl da bozmadık.''

''BURSASPOR HER ZAMAN ZİRVEDE YER ALACAK''

Mesut Mestan, transfer politikasını kulüp başkanı İbrahim Yazıcı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile görüşerek belirlediklerini kaydederek, şunları söyledi:

''İyi transferler yaptığımızı düşünüyorum. Bunu da ligdeki 3 maçımızı kazanarak gösterdik. Bursaspor'un tesadüfen buralarda olmadığını zaten hepimiz biliyoruz. Bundan sonra Bursaspor, her zaman zirvenin takımı olacaktır, zirvelerde yer alacaktır.''

''GRUPTAN ÇIKMAK KOLAY DEĞİL''

Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir gruba düştüklerine dikkati çeken Mestan, ''Avrupa'nın en güçlü takımlarıyla oynayacağız. Bu gruptan çıkmak kolay değil. Ama biz geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ilkleri yaşatıyoruz. Rekorlar kırıyoruz, Bursalılara ilkleri yaşatıyoruz. Umarım Avrupa'da da Türkiye'ye ilkleri yaşatırız'' diye konuştu.

Mestan, geçen yıl kiralık verilen orta saha oyuncusu Ramazan Sal'ı, bu sezon da Boluspor'a kiraladıklarını sözlerine ekledi.