BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlçe Müftülüğünden açıklama yapıldı

Kazan İlçe Müftülüğünden Ramazanın son günlerine özel açıklama yapuldı.

Abone ol

Her türlü iyiliği, güzelliği,hayrı, bereketi, rahmeti, mağfireti ve daha nice ilahi tecellileri bünyesinde barındıran, manevi hazzın doruğa ulaştığı bir mübarek Ramazan ayını daha sağlık ve afiyet içinde idrak etmiş ve bu ayın son on günü içine girmiş bulunuyoruz. Konu ile ilgili hadisi şeriflerde de bildirildiği üzere; Ramazan ayının son on günü, “Cehennemden azad” günleridir. Bu günlerin önemini ve faziletini artıran sebeplerin biride Kadir gecesidir. Son ilahi Kitap Kur’an-ı Kerim, Ramazan ayı içerisinde; Kadir gecesinde Peygamberimize inmeye başlamıştır. İnsanın dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamayı hedefleyen, onun mantık ve vicdanını aydınlatan, mutedil ve huzurlu bir ruh yapısına ulaştıran; Kur’an-ı Kerim’dir. Ve onu hayatına uyguluyarak bu yolda bizlere örnek ve kılavuz olan Hz Muhammet (A.S)’dır.

Onun öngördüğü hayat tarzında hiçliğe, boşluğa, anlamsızlığa, karamsarlığa, ümitsizliğe, gayesizliğe, tembelliğe, cehalete, tefrikaya, fitneye, kin ve düşmanlığa yer yoktur. Aksine Kur’an’ın va’z ettiği ilke ve prensiplerin özünde aydınlık bir ruh, huzur dolu bir kalp, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma, dostluk, ilim, irfan, ahlâk ve fazilet vardır.

Beşeriyetin ufuklarını kaplayan zulüm, cehalet, dalâlet ve vahşet bulutları Kur’an ile dağılmış insanlık adeta yeniden doğmuş ve kaybettiği değenleri yeniden kazanmıştır.

Kadir gecesini Kur’an-ı Kerim’den ayrı düşünmek mümkün değildir. Bu sebepledir ki , ülkemizde Ramazan ayında Camii’lerde ve evlerde okunan hatim ve mukabelelerin bu gün bitirilerek, hatim duasının da bu günde yapılması gelenek haline gelmiştir.

Kur’an-ı Kerim’in nüzûlünün yıl dönümü olan Kadir gecesinde, okunan hatimlerin duaları ile Kur’an-ı Kerim’e olan hürmet ve bağlılığımızı ifade ediyor. Bu gün de dualarımızı Yüce Rabbimize iletiyoruz.

Bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (A.S) Kadir gecesinin faziletini şöyle açıklıyor. ”Her kim, faziletine ve şerefine inanarak, sevabını ve ecrini Allah’tan ümit ederek Kadir gecesini ihya ederse, onun geçmiş günahları affedilir. “(Riyâzü’s-Salihîn, Hadis no: 1194)

Kur’an’ın nüzûlüyle şereflenen bu geceyi; Kur’an ahlâkına yönelme, Kur’an-ı Kerim’i ve Sünneti Resûlüllah’ı öğrenme onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama, her türlü kötülüğü ve çirkinliği terketme başlangıcı kabul edelim.Dargınlık, kırgınlık, kin ve nefret yerine sevgiyi, saygıyı,hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılalım.

Yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtacların bükük boyunlarını doğrultalım.Kırık kalpler varsa onaralım, ellerinden tutup onları topluma kazandıralım. Büyüklerimizin sevgilerini,küçüklerimizin saygılarını kazanalım.İşte bunları yaptığımızda Kadir gecesini gerçek manada ihya etmiş ve O’nun feyzinden istifade etmiş oluruz.

Mübarek Kadir gecesinin Kazan’lı hemşehrilerimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm beşeriyet için hayırlara vesile olmasını, bu rahmet ve gufran gecesinde hepimizin günahlarının bağışlanmasını ve sağlık mutluluk içinde daha nice kandillere, Ramazan’lara ve bayramlara ulaştırmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Halil KARAGÖZ

Kazan İlçe Müftüsü