BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TOKİ'den muhtaç 44 dul kadına ev

Başbakan Erdoğan'ın onayı ile dul ve çok çocuklu 44 ailenin konut sahibi olması sağlanacak.

Abone ol

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin Mardin'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da desteği ile dul ve çok çocuklu 44 aileye konut yaptıracağını söyledi.

Şahkulubey, Mardin- Diyarbakır karayolu güzergahında bulunan alanda 2. etap TOKİ konutlarının yanında her biri 23 bin TL'ye mal olacak konutların döşemesini ise düzenleyecekleri bir kampanya ile hayırsever işadamlarına yaptıracaklarını ifade etti.

Mardin Valiliği'ne başvuran dul aileler arasında engelli çocuk başta olmak üzere 5 ve üzerinde çocuğu olan 44 aileye öncelik verdiklerini kaydeden Şahkulubey, "Mardin'deki 44 dul kadınımıza destek vermek için yaptığımız çalışmalar kapsamında konuyu Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile paylaştım. Başbakanımız böyle bir projenin hayata geçirilmesi için elinden geleni yapacağı sözünü verdi. Başbakanımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile TOKİ'ye gerekli talimatı vererek projenin hayata geçirilmesini istedi. Bunun üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü 44 aile için konut yardımı kararı verdi.'' dedi.

Konutların 1 yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini anlatan Şahkulubey, Başbakan Erdoğan'ın onayı ile dul ve çok çocuklu 44 ailenin konut sahibi olmasının kendisi için bugüne kadar takibini yaptırdığı en hayırlı iş olduğuna inandığını bildirdi.

Şahkulubey, ayrıca TOKİnin Mardin'de dar gelirli ailelerin de konut sahibi olabilmesi için daha öncİ arsa bulamadık açıklamalarının Mardin Valiliği ile aralarındaki iletişimsizlikten kaynaklandığını ifade ederek bu konuda TOKİ ile yaptıkları çalışmanın sürdüğünü bildirdi.