BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Oruç tutmak cinselliği canlandırıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, oruç tutmanın cinselliği canlandırdığı iddiasında.

Abone ol

Her yıl ramazan ayında başlayan ilginç Oruç yorumlarına bu kez Mardin'den gelen farklı bir açıklama damga vurdu. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, Oruç tutulması ve cinsellik bağlamında çok ilginç açıklamalara imza attı.

Omay, oruç tutmanın cinselliği canlandırdığını belirtirken, “Cinsellikten uzaklaşmanın ruhi birçok faydasının yanında cinsel sistemimizin de aynı diğer sistemlerde olduğu gibi yenilenmesi, canlanması, ’mutasyon’ dediğimiz, genetik hataların olduğu, hücrelerini yenilemesi, spermlerin bu hatalardan temizlenmesi için bir zaman kazanması gibi faydaları var” yorumunda bulundu.

1 aylık oruç döneminde vücudun dinlenmeye çekildiğini, buna en fazla ihtiyacın karaciğerin duyduğunu olduğunu söyledi. Prof.Dr. Omay, şöyle devam etti:

“Oruç tutarak, ’organlardaki dokuların jenerasyonu’ dediğimiz kendilerini tamamlamaları, yenilemeleri hücrelerin içinde meydana gelen patolojik yapıları temizlemesi için bir imkan, bir nadas, bir zaman vermiş oluyoruz. Sindirim sistemi içinde de istirahata en fazla ihtiyacı olan karaciğerdir. Karaciğer tüm vücuttaki asit ürünleri zehirleri temizleyendir. Birçok fonksiyonun yanında en önemli fonksiyonu budur. Bizim sürekli yiyip içmekle meşgul etmediğimiz bu saatlerde karaciğer hem kendisini temizliyor hem de bütün bir vücudun kir ve zehirlerini temizlemiş oluyor.”

Pilot ve şoför tutmasın

Rektör Prof.Dr. Omay, pilot ve uzun yollarda araç kullananların oruç tutmaması gerektiğini belirterek, bu ibadete en büyük yararı sinir sisteminin görmesinin beklendiğini söyledi.

Prof.Dr. Omay, “Aktif glikoz vücutta depolanan yağları kullanabilen bir sistem değil. Gündüz uzun süre boyunca bu glikozu alamamaktan kaynaklı sinirlerimiz geriliyor. Eğer önemli bir beyin hastalığınız yoksa aktif glikozun yokluğunda bir mahzur tertip etmeyecekse sinir sistemi de benzer bir şekilde ramazan ayında kendini bir gözden geçiriyor. Bilgisayar terimi ile söylersek kendini resetlemiş oluyor. Kendini yeniden kurguluyor, kendini yeniden düzenliyor ve yeni bir yıla çok daha aktif bir şekilde girebiliyor. Dediğim gibi kritik meslekler yapılmıyorsa mesela pilotlar uzun süre araba başında direksiyon sallayanlar ani reflekslerinin azalmaması için oruç tutmayabilir. Bu çok yapılan bir hata” dedi.

Rektör Prof.Dr. Omay, oruç tumanın cinsel sistem üzerinde de büyük faydaları olduğunu belirterek, oruç ayında cinsel ilişkiden kaçınmanın biyolojik yönünün fazla olmadığını, daha çok nefsin terbiyesi ile ilgili olarak bilndiğini söyledi.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, “Cinsellikten uzaklaşmanın ruhi birçok faydasının yanında cinsel sistemimizin de aynı diğer sistemlerde olduğu gibi yenilenmesi, canlanması, mutasyon dediğimiz, genetik hataların olduğu, hücrelerini yenilemesi, spermlerin bu hatalardan temizlenmesi için bir zaman kazanması gibi faydaları var” dedi.