BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran'ın olay yaratan Türk general iddiası

İran'dan gelen iddianın kaynağı ülkenin yarı resmi haber ajansı. İddiaları ise Suriye'de bir Türk generalin yakalandığı yönünde.

Abone ol

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, Halep'in kontrolünü ele geçirmek için savaşan isyancılara komuta eden bir Türk generalin, Suriye ordusu tarafından yakalandığını iddia etti.

Türk Dışişleri Bakanlığı ise haberi yalanladı.

Suriye içinde "konuya vâkıf bir kaynağın" aktardığı bilgiye dayandırılan haberde, Türk komutanın Halep'te, Suriye ordusu ile muhalif güçler arasında yaşanan çatışma sırasında

ANKARADAN O İDDİAYA YALANLAMA

Suriye'nin Halep kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir Türk generalinin yakalandığı haberine Ankara'dan yanıt gecikmedi

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

yakalandığı öne sürüldü.

HALEP'TE TÜRK KOMUTAN İDDİASI

İranlı ajans, “Halep’in kontrolünü ele geçirmeye çalışan teröristlere komuta eden" generalin ismi açıklamazken, sorgulanmak üzere Şam'a götürüldüğü yazdı.

Suriye rejimi yanlısı yorumlar yapan ve kendisini “medya uzmanı” olarak tanıtan Maya Naser ise “Türk generalin 48 İranlı hacıyla takas edilmesi için müzakerelerin sürdüğünü” ileri sürdü.

Söz konusu iddia, sadece Fars Haber Ajansı tarafından geçildi ve henüz hiçbir kaynak tarafından doğrulanmadı.

Suriye'nin en büyük kenti Halep'in kontrolü için ordu ile muhalif güçler arasında 14 gündür devam eden çatışmalar halen sürüyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN JET YALANLAMA

Türk Dışişleri Bakanlığı Suriye'nin Halep kentinde TSK mensubu bir Türk generalinin yakalandığına dair haberi yalanladı.

İşte Bakanlık Sözcüsü'nün yaptığı açıklama:

"Suriye'nin Halep kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir Türk generalinin yakalandığına dair haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Diğer taraftan, sözkonusu asılsız iddia bağlamında bahse konu Türk generalinin Şam civarında kaçırıldığı anlaşılan 48 İran vatandaşı hacı ile takas edileceği iddiasının da keza gerçeklerle ilgisi bulunmamaktadır.

İran Dışişleri Bakanı Salihi Sayın Bakanımızı dün telefonla arayarak, 48 İranlı hacının serbest kalması için ülkemizin yardımını rica etmiştir. Sayın Bakanımız, Sayın Salihi'ye geçmişte de olduğu üzere konuya insani bir açıdan yaklaştığımızı ve bu yönde çaba harcanacağını belirtmiştir."