BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  GÜNCEL

Knight Capital 400 milyon dolarlık anlaşma ile kurtarılacak

New York borsasında piyasaları yönlendiren en büyük şirketlerden biri olan ve yazılım hatası nedeniyle büyük kayba uğrayan Knight Capital, 400 milyon dolarlık anlaşma ile kurtarılacak.

Abone ol

New York borsasında piyasaları yönlendiren en büyük şirketlerden biri olan Knight Capital'ın, bir grup yatırımcı ile 400 milyon dolarlık anlaşma yaparak, yeniden kapılarını açması bekleniyor.

Çarşamba günü yaşanan teknik bir aksaklık nedeniyle işlemlerin kontrolden çıkması üzerine, şirket, 440 milyon dolar zarar etmişti.

Şirketin kurtarılmasını sağlayan anlaşmayı imzalayanlar arasında Blackstone Group ve TD Ameritrade de var.

Chicago merkezli piyasa düzenleyicisi Getco ve finans şirketleri Stifel Nicolas, Jefferies Group ve Stephens Inc’in de anlaşmaya dahil olduğu bildirildi.

Anlaşma sonucunda, konsorsiyum, Knight Capital’in yüzde 70 ve 75’i arasında bir orana sahip olacak.

Ancak şirketin işlemlerine bugün devam edebilmesi için, müşterilerini ikna etmesi gerekecek.

TD Ameritrade ve Scottrade yeniden Kngiht ile çalışacaklarını söyledi ancak Vanguard gibi diğerleri Kngiht ile tekrar çalışmaya hazır olmadıklarını belirtti.

Bu arada, zarar eden hisse sahiplerinin de şirkete dava açması bekleniyor.

Knight Capital yazılımının güncellenmesi sırasında yaşanan bir hata nedeniyle çok sayıda hatalı işlem yapıldığını söyledi.

Şirketin birkaç dakika içinde hisselerinin yarısı değerinde zarar ettiği tahmin ediliyor.

Yazılım hatasından kaynaklanan sorunun şirketin satış algoritmalarını yani piyasa verilerine ve müşteri taleplerine göre alım satım işlemlerinin yapıldığı bilgisayar programlarını da etkilemiş olabileceği düşünülüyor.