BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  DÜNYA

Suriye'de Pazar günü katliam yaşandı

Suriye'de yaşanan olaylar için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Açıklanan son rakam kan donduruyor.

Abone ol

Suriye'deki çatışmalar devam ederken uluslararası kuruluşlardan, ölen kişilerin sayısı dünya kamuoyuna duyurulmaya çalışılıyor. Son olarak gelen rakamlar ise kan donduruyor. Son rakamlara göre dün çatışmalarda yaşamını yitirilenlerin sayısı 131 olarak ifade ediliyor. 

HALEP'TE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Suriye’de güvenlik güçlerinin Halep’i bombardımana tutmaya bu sabah da devam ettiği ve kentte çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Halep dışında da çatışmalar olduğunu kaydeden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bugün şu ana kadar 13’ü sivil, 6’sı muhalif asker olmak üzere 19 kişinin Suriye’de öldüğünü belirtti. İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu, Suriye’de dün 79’u sivil, 42’si asker, 10’u da muhalif asker olmak üzere 131 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamasına ekledi.

BUGÜNGÜ ÇATIŞMALAR

İngiltere merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin iddiasına göre Halep’te bir muhalif komutanın da aralarında bulunduğu 9 kişi bugünkü çatışmalarda hayatını kaybetti. Selahaddin bölgesinde öldürülen komutan dışındaki 8 kişinin sivil olduğu iddia edilirken Halep’in merkezindeki Adalet Sarayı’nın yanı sıra Marjeh ve Şaar bölgelerinin bombardıman altında olduğu bildirildi.

Muhalifler tarafından internete yüklenen görüntülerle de Halep’te cami ve okul gibi yerlerin de aralarında bulunduğu pek çok yerin bombardıman altında olduğu belgelendi.