BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Orman işçilerine 1 maaş ikramiye

Bakan Osman Pepe, orman yangınlarına katılan işçilere birer maaş ikramiye sözü verdi.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarının ardından havadan incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, orman işçilerine birer maaş ikramiye verileceğini söyledi.

Sabah saatlerinde İzmir'in Selçuk İlçesi'ne giden ve ardından Muğla'nın Milas İlçesi'ne gelen Bakan Pepe'ye gelişmeler hakkında brifing verildi. Milas İşletme Müdürlüğü Denizcik Orman Deposu'na helikopterle gelen Bakan Pepe ile birlikte Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Önder Kıraç, İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez de geldi. Bakan Pepe ve beraberindekileri Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Nil Hıdır, Milas Orman İşletme Müdürü Bayram Ali Atik ve orman personeli karşıladı.

Buradan Orman Yangın İlk Müdahale Ekip Binası'na hareket eden Bakan Pepe ve heyetine Orman Genel Müdürü Osman Kahveci tarafından bir brifing verildi. Kahveci, 2006 yılı orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları konulu brifinginde 69 yıllık bir değerlendirme yaptı. Verilen brifing sonrası Orman Yangın İlk Müdahale Ekip Binası bahçesinde sergilenen fotoğrafları inceleyen Bakan Pepe burada açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında orman çalışanlarına takdir belgesi ve belirlenen isimlere 1 maaş ikramiye sözü veren Bakan Pepe, gelecek yıl 20 adet helikopterin sivil havacılığa kazandırılacağını belirtti.

Balık çiftlikleri konusuna da değinen Bakan Pepe, "Kıyıya bitişen balık çiftliklerini tespit ettik. Orman arazisi üzerinde bulunan balık çiftlikleri derhal çekilecek. Su kalitesiyle ilgili gerekli testleri yaptırdık. Ne yazık ki deniz ölüyor. Yaptığımız testler, su altı ve su üstü fotoğrafları bunlara birer kanıt. Havadan baktığınızda da balık çiftliklerinin bulunduğu alanda su rengi giderek kötüleşiyor. Gereken neyse yapılacak. Bu bölgeler mutlaka boşaltılacak. Güzellikle olmaz ise zoru görecekler" dedi.

Bakan Pepe, Milas'taki incelemelerin ardından Muğla'nın Akyaka Beldesi'ne hareket etti. Bakan Pepe'nin akşam saatlerinde de Bodrum'a geçeceği bildirildi.