BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  DÜNYA

PKK bürosu kapatılamadı

Kuzey Irak'taki özerk yönetim, PKK bağlantılı bir siyasi partinin bürosunu kapatamadı

Abone ol

Süleymaniye kentinde PKK bağlantılı 'Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin ofisi, yasak kararına rağmen hala faaliyette. Partinin Genel Başkanı Fuat Gulpi, kendilerine tebliğ edilen 'kapatma kararına' itiraz ettiklerini dolayısıyla yasağın şimdilik dondurulduğunu söyledi.

Süleymaniye Valiliği ise, mahkemeye, partinin PKK ile bağlantılı olduğunu gösteren yeni kanıtlar sunacağını açıkladı. Mahkemenin nihai kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

Parti, PKK ile bağlantılı olmadığını iddia etse de, bazı üyeleri PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın geçtiğimiz hafta Kandil Dağı'nda düzenlediği basın toplantısına katıldı.

PKK bürolarının faaliyetleri

Irak hükümetinin zirvesindeki isimlerden gelen 'PKK'ya geçit yok' açıklamalarının ardından Irak Başbakanlık bürosu 12 ağustos cumartesi günü hükümetin, terör örgütü PKK'nın başkent Bağdat'taki bürolarını kapatma kararı aldığını ve faaliyetlerini yasakladığını açıklamıştı.

Başbakanlık bürosunun açıklamasında, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin hükümetin bu konudaki kararını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla yaptığı görüşmede ilettiği belirtildi.

Açıklamada, El Maliki'nin Erdoğan'a, hükümetinin, terör örgütü PKK'nın Bağdat'taki bütün bürolarını kapatma ve terör örgütünün herhangi bir faaliyette bulunmasını yasaklama kararını ilettiği kaydedildi.

Irak Başbakanı Maliki'nin, Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradığı ve ''terör örgütünün Irak topraklarında üs kullanmasına izin vermeyeceklerini'' söylediği belirtilmişti.

Başbakan Erdoğan'ın da görüşmede, Türkiye'nin terörle mücadelede tavizsiz bir kararlılık içinde olduğunu vurgulayarak, hiçbir ülkenin terör örgütüne güvenli sığınak sağlamaması gerektiğinin altını çizdiği kaydedilmişti.

Irak hükümeti Bağdat'taki üç, Musul ve Kerkük'teki ikişer, Erbil, Süleymaniye ve Dohuk'taki birer ofisin kapatılması için resmi tebligatların yapıldığını açıklamıştı.