BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Bundan daha iyi delil olur mu?

Adana ve İstanbul'daki işkence vakaları birbirinin kopyası. Ancak sonuç farklı..

Abone ol

Adana'da kızgın şişle 7 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alınan baba, serbest bırakıldı ve çocuk yine babaya verildi. İstanbul'daki benzer bir olayda elleri arkadan bağlanarak evde yalnız bırakılan bir çocuk, önce ailesine teslim edildi, sonra yuvaya gönderildi.

Adana'da 7 yaşındaki Gamze'nin kol, bacak ve ayakları yanık izleriyle dolu. İddiaya göre Gamze'yi bu hale getiren de babası.
 
Ancak komşularının ihbarı üzerine gözaltına alınan baba savcılık tarafından serbest bırakıldı. Emniyet çocuğun ailesinden alınmasını istedi, ancak savcılık 'inandırıcı delil yok' diyerek talebi kabul etmedi. Çünkü baba, kızının üzerine çay döküldüğünü ve banyoda yandığını iddia etti ve suçlamaları kabul etmedi.
 
Babasının yanında yapılan polis sorgusunda üzerine çay döküldüğünü söyleyen çocuk da, gazetecilere, "beni babam yaktı" dedi. Bunun üzerine, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bu sabah yeniden harekete geçti.
 
Gamze'nin ailesinden alınması için işlem başlatıldı. Ancak savcılık buna, 'kız geceyi ailesiyle geçirsin' yanıtını verdi. Bunun üzerine Gamze ailesine teslim edildi. Baba da evine gönderildi.
 
Aynı hata İstanbul'da yapılmadı
 
İstanbul Fatih'te ise, işe giden annesi ve üvey babası tarafından elleri arkadan koli bandıyla bağlanıp evde yalnız bırakılan 5 yaşındaki çocuk, şimdi Çocuk Esirgeme Kurumu'nun himayesinde.
 
Annesi ve üvey babası işe giderken, onun ellerini arkadan bağlayıp evde tek başına bırakıyorlardı.
 
Fatih Çocuk Büro Amirliği, küçük çocuğun yaşadığı eve baskın düzenleyerek çocuğu ailesinden kurtardı. Ancak Fatih Savcılığı'nın talimatıyla 5 yaşındaki mağdur çocuk yine annesine teslim edildi.
 
Fatih Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ikinci kez harekete geçildi ve Fatih Çocuk Büro Amirliği, çocuğun evine hakim kararı ile ikinci kez baskın düzenledi.
 
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden bir psikolog da çocukla görüştürüldü. Görüşmelerin ardından, küçük çocuk, annesi Hatice ile birlikte Fatih Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü.
 
Psikoloğun küçük çocukla polis merkezinde baş başa yaptığı görüşmeden sonra koruma altına alınmasına karar verildi.
 
Mahkeme 5 yaşındaki çocuğun Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilmesini kararlaştırdı.
 
Halk anne - babaya tepkili
 
Fatihliler ise işkence yaptığı iddia edilen anne ve babaya tepkiliydi. Komşuları çocuğun kapatıldığı evin camlarını tekmeledi, kapıları baltayla kırmaya çalıştı.
 
5 yaşındaki çocuk şimdi yaşıtlarıyla beraber yuvada. Artık elleri arkadan bağlı değil. Arkadaşlarıyla oynuyor. Zaten yaşadığı her şeyi bir oyun sanıyor.