BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Komutan olacak çocuk!

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.Günün fotoğrafı Gümüşhane'den geldi

Abone ol

Türkiye'nin kader savaşı olarak tarihteki yerine alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. İstanbul'daki kutlamaların merkezi Vatan Caddesi oldu. Genç yaşlı bir çok kişinin izlediği törende, askeri birlikler resmi geçit yaptı. Özellikle küçüklerin büyük ilgisini çeken törende, askere büyük alkış vardı.

Ankara'daki kutlamalar ise Anıtkabir'deki törenle başladı. Buradaki törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları katıldı. Atatürk'ün kabrine çelenk koyan Büyükanıt, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı metni, yüksek sesle okudu. Başkentteki kutlamalar hipodromda düzenlenen gösterilerle devam etti.

DEVLETİN ZİRVESİ AKM'DE

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Atatürk Kültür Merkezi tören alanında düzenlenen resmi geçit devletin zirvesini biraraya getirdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in şeref tribünündeki yerini alması ile başlayan törenlere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ve kuvvet komutanları katıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törenler sırasında TSK Paraşüt Timi, 3 bin metreden yaptığı atlayışla büyük alkış aldı. Paraşütçüler atlayışlarında Türk Bayrağı, Atatürk posteri ile kuvvet komutanlıklarının flamalarını taşıdılar.

BARIŞ GÜCÜ BÖLÜĞÜ

Törende, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini temsil eden askerlerin yer aldığı ''Tarihi Bölük''ün geçişini, Barış Gücü askerlerinin oluşturduğu tabur izledi. Törende, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı Doğal Afet Arama Kurtarma Birliği ile Operasyon ve Arama Kurtarma Taburu da geçiş yaptı. Bu sırada, Özel Kuvvetler Komutanlığına ait helikopterler de eş zamanlı olarak Hipodrom üzerinde uçtu. F-16 ve F-4 uçaklarının gösterileri ile renklenen Ankara semaları, Türk yıldızlarının nefes kesen gösterisine de tanık oldu.  

GÜNÜN RESMİ; BİR KÜÇÜK ASKER

Yurttaki coşkulu kutlamalar sırasında objektiflere birbirinden renkli görüntüler yansıdı. Günün fotoğrafı ise Gümüşhane'de çekilen bu kare oldu.

Askeri törenler sırasında büyüklerinin yanında saf tutan küçük asker, ciddiyetiyle de tam bir asker portresi çizdi. Üstündeki üniformasının hakkını veren küçük çocuk, önünden geçen askerleri selamladı. Minik askerin bu görüntüsü görenleri gülümsetti.