BIST 10.479
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.473,37
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Akay sendikaları suçladı

BASK Genel Başkanı Resul Akay, yetkili sendikaları dengesizlikle suçladı.

Abone ol

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, yetkili sendikaların ''dengesiz, tutarsız, tecrübesiz tavırları'' yüzünden hükümetle yapılan 5. toplu görüşmenin de hüsranla sonuçlandığını savundu.

Akay, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 4688 sayılı yasaya göre, memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerin her yıl 15 Ağustosta başlayacağı ve 15 gün süreceğinin belirtildiğini vurguladı. Yasaya göre, sürenin 29 Ağustos 2006 günü saat 24.00'te sona ermiş olacağını söyleyen Akay, görüşmelere katılan konfederasyon başkanlarının dün sabaha karşı yaptıkları, ''masadan çekiliyoruz'' şeklindeki açıklamaların ''avuntudan'' ibaret olduğunu ifade etti.

''Maç bittikten, hezimet sonuç aldıktan sonra 'sahadan çekiliyoruz' demenin safsatadan ibaret olduğunu'' öne süren Akay, ''Yetkili sendikaların dengesiz, tutarsız, tecrübesiz tavırları yüzünden 5. toplu görüşme de hüsranla sonuçlanmıştır'' diye konuştu. Akay, memurlara 2007 yılı için önerilen artışın ''utanç verici'' olduğunu da savundu.

4688 sayılı yasa ile toplu görüşmelerin çerçevesinin belirlendiğini, buna göre 17 temel konunun görüşülmesi gerektiğini anlatan Akay, ''Yetkili sendikalar bunların yerine başka konular görüştükleri için 17-0'lık hezimet bir sonuçla masadan ayrıldılar'' dedi. Resul Akay, memurların artık kazanılmış haklarını bile kaybedecek duruma geldiklerini öne sürdü. ''Sarı sendikaların'' bile işvereni 1-2 hak alma konusunda ikna edebileceğini savunan Akay, ''17-0'lık sonuçla masadan kalkılmaz. Bu arkadaşlar bakan görmemişler. Masada doya doya seyrettiler, çay içtiler'' diye konuştu.