BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Lübnandan İsraile rest

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail ile barış anlaşması izmalamayacaklarını söyledi.

Abone ol

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, ülkesinin İsrail ile bir barış anlaşması imzalayacak son Arap ülkesi olacağını söyledi. 

Ülkesinin İsrail ile doğrudan temasının olmayacağını belirten Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail ile bir barış anlaşması imzalayacak son Arap ülkesi olacaklarını açıkladı.

Sinyora, “Şunu açıkça söylemeliyim ki Arapların girişimleri çerçevesinde kapsamlı ve adil bir barış anlaşması yapılana kadar İsrail ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz” dedi.

Sinyora’nın bahsettiği ve 2002’deki Arap Birliği zirvesinde gündeme gelen anlaşmada İsrail’in 1967’de işgal ettiği bütün toprakları iade etmesi, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması ve Filistinli mülteciler sorununa çözüm bulunması öngörülüyordu.

Sinyora, İsrail’in ülkesine hava ve denizden uyguladığı ablukanın önümüzdeki birkaç gün içinde kaldırılabileceğine inandığını da belirtti.

İsrail’in Lübnan operasyonunun yarattığı yıkıma da değinen Sinyora, İsrail saldırılarında evleri zarar gören her aileye 33 bin dolar tazminat ödeyeceklerini açıkladı. Lübnan Başbakanı İsrail saldırılarında en az 130 bin evin yıkıldığını ya da zarar gördüğünü belirtti.