BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Organik atıklar yeşil poşete girecek

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve Yöntem Temizlik işbirliği ile yürütülecek olan “YEŞİL OKUL PROJESİ”, düzenlenen tanıtım toplantısıyla başladı.

Abone ol

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve Yöntem Temizlik işbirliği ile yürütülecek olan “YEŞİL OKUL PROJESİ”, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim ve tanıtım toplantısıyla uygulanmaya başlandı.

Çevre Mühendisi Gülşen Nişli’nin projenin amacı, uygulama yöntemleri ve faydalarını anlattığı toplantıya, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Milli Eğitim Şube Başkanı Birol Çam, öğretmen, öğrenci ve müdürler katıldı.

Ülkemizde organik atıkların diğer atık türleri arasında %70’lik oranla büyük yer tuttuğunu belirten Gülşen Nişli, başlattıkları projeyle öğrencileri atık türleri ve atık yönetimi konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Tanıtım toplantısında konuşan Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün:“Bizden önceki kuşaklar sorumluluklarını yerine getirseydi küresel ısınma ve bugünkü çevre sorunları yaşanmazdı” diyerek, projeyle eğitimde ezberi bozan bir yaklaşımı tesis etmeye gayret ettiklerini belirtti.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yeşil olan ilçemizi korumayı, gençleri çevre konusunda bilinçlendirmeyi ve geleceğe tertemiz bir dünya bırakmayı hedeflediklerini belirterek öğrencilerden proje kurallarına uyarak atık türlerini birbirine karıştırmamaya özen göstermelerini istedi.

Okullara Akıllı Tahta Hediye Edilecek

Projenin yürütüldüğü okullardaki öğrenci ve öğretmenler kantinlerine konulan yeşil renkli organik atık toplama kutularında biriktirdikleri atıkları makinelerde öğütüp kompost malzeme elde edecek. Okullara ayrıca kağıt atıkları için mavi, kullanılmış piller için ise kırmızı pil toplama kutuları bırakılacak.

En çok atık pil ve ambalaj atığını toplayan okul ile en kaliteli kompost malzemeyi üreten okula, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, ödül olarak “Akıllı Tahta” hediye edilecek.