BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

33 yılda 30 sertifika aldı

Seydişehir'de yaşayan Ayşe Çelik, 14 yaşından itibaren açılan tüm meslek kurslarına katılıp 33 yıla tam 30 sertifika sığıdırdı.

Abone ol

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 14 yaşından bu yana açılan tüm meslek edindirme kurslarına katılan Ayşe Çelik (47), 33 yıla tam 30 sertifika sığdırdı.

Seydişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü takı tasarım kursu kursiyerlerinden Ayşe Çelik (47), AA muhabirine, İlkokulu bitirdikten sonra çok istemesine rağmen ailesinin eğitime devam etmesine izin vermediğini, buna rağmen bilgi ve becerilerini geliştirebilmek için yılmadan çalışmaya kendi kendine söz verdiğini belirtti.

Çelik, ilk olarak 14 yaşında Kız Meslek Lisesi tarafından açılan nakış kursuna kayıt yaptırdığını anlatarak, nakış kursunu başarıyla bitirdikten sonra her yıl açılan farklı bir kursa yazılmaya devam ettiğini, bu sayede her geçen gün kendini daha da geliştirdiğini bildirdi.

33 YILDA 30 SERTİFİKA ALDI

Evlendikten sonra da kurslara devam ettiğini, 33 yıla tam 30 sertifika aldığını dile getiren Çelik, şunları kaydetti: ''27 yıllık evliliğimden bir kız, bir de erkek çocuğum oldu. Bir yandan çocuklarıma baktım bir yandan kurslara katıldım. Kurslarda öğrendiklerimi evimde yaparak aile bütçeme katkı sağladım. Ev işlerimi, eşimi ve çocuklarımı asla ihmal etmedim. Katıldığım kurslar sayesinde hem boş vaktimi değerlendiriyorum hem de aile ekonomisine katkı sağlıyorum, çok mutluyum. Bundan sonra da farklı branşlarda kurslara katılmak istiyorum.''

Bugüne kadar daktilografi, halk sağlığı, ilk yardım, dekoratif resim, yapma çiçek, ev yönetimi, satış elemanı kursu, şarküteri bakliyat, gıda pazarlama satış elemanlığı, hamurdan çiçek yapma, takı tasarım gibi birçok kursa katıldığını anlatan Çelik, katıldığı bu kursların kendine çok şeyler kattığını bildirdi.

Halen takı tasarım kursuna devam eden Ayşe Çelik'in eşi Hacı Ali Çelik ise mutlu bir evlilikleri olan eşiyle gurur duyduğunu belirtti.

Takı tasarım kursu Hocası Melike Babacan ise Çelik'in çok azimli ve başarılı bir kursiyer olduğunu dile getirerek, ''Keşke her öğrencim Ayşe hanım gibi olsa. Hem iyi bir örnek hem diğer kursiyerlere iyi bir rakip'' diye konuştu.