BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Soley'den "Irgat Çadırları" sergisi

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in “Irgat Çadırları” adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Abone ol

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in “Irgat Çadırları” adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in “Irgat Çadırları” adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İletişim Fakültesi Sergi Salonu’ndaki açılışa, Soley’in yanı sıra Konya Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker, Tayyar Şaşmaz, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN YAŞAM MÜCADELESİ

Mersin’de çalışan mevsimlik tarım işçilerinin hayatlarının fotoğraf karelerine yansıtıldığı 40 eserden oluşan sergi, sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Daha önce Mersin başta olmak üzere farklı illerde açtığı sergiyi Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir’in de tavsiyesi ile bu kez Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sergilediğini belirten Soley,
“Sergide yer alan fotoğraflarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nden göç eden mevsimlik işçilerin, Mersin’deki tarım arazilerinde kurdukları çadır kentlerde sürdürdükleri yaşam mücadelesini anlatmak istedim. “Irgat Çadırları” sergisi projemin ilk ayağıydı. Mayıs ayında da bölgede yaşayan kadın ve çocukların zor yaşam koşullarını da fotoğraflayıp ayrı bir sergi açmayı planlıyorum.” dedi.

HEM BÜROKRAT HEM SANATÇI

Soley’in fotoğraf tutkusunun lise yıllarında başladığı, “Irgat Çadırları” adlı fotoğraf sergisi için Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 2 yılda, 6 bin adet fotoğraf çektiği öğrenildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük ise, Soley’in hem başarı bir bürokrasi insanı hem de sanatçı kimliğiyle ön plana çıkan örnek idarecilerden biri olduğunu belirterek, “Kendisini üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Böylesi önemli ve değerli bir sergiyi üniversitemizde açtığı için de kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve sanatseverler sergiyi gezerek Soley’in fotoğraflarını ilgiyle inceledi. Prof. Dr. Bedük, Soley’e Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan semazen figürlü heykelcik armağan etti. Serginin 1hafta süreyle açık kalacağı belirtildi.

Soley, serginin ardından İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileriyle fotoğraf sanatı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.