BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Olay barikatın sırrı çözüldü

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan arasında soğuk rüzgarlar estiren barikatların, nasıl kaldırıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Ne Başbakan Erdoğan, ne de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ne de Ankara Valisi. İki gündür Türkiye'nin konuştuğu barikat, kargaşa sonucu açılmış.

Ankara'daki olaylı "Cumhuriyet yürüyüşü" konusunda ilk kez konuşan İçişleri Bakanı Şahin, barikatların talimatla değil, kargaşa sırasında açıldığını söyledi. 

BARİKAT ÖNÜNDEN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR

GÜL, ANKARA VALİSİNİ ÇAĞIRINCA

Birinci Meclis önünde gerçekleştirilen olaylı "Cumhuriyet yürüyüşü"yle barikatların kimin talimatıyla kaldırıldığı tartışma konusu oldu. 29 Ekim resepsiyonunda Gül, barikatla ilgili soruya cumartesi günü Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i çağırarak olayların tırmanmaması yönünde çaba harcamasını istediğini söylemişti. Ancak talimatın kaldırılmasının kimden geldiği tam olarak netleşmemişti.

ERDOĞAN UYARMIŞTIu.20121031112102.jpg

Talimatı kendisinin vermediğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanının böyle bir talimat vereceğine inanmıyorum çünkü bugüne kadar ülkeyi çift başlı bir yönetimle getirmedik” sözleriyle de Çankaya'ya mesaj yollamıştı.

"KARGAŞA SIRASINDA AÇILDI"

Konuyla ilgili olarak Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in açıklamaları tartışmaları farklı bir noktaya taşıdı.

Talimatı kendisinin vermediğini söyleyen Bakan Şahin, "Cumhurbaşkanı’ndan da Başbakan’dan da böyle bir talimat benim bilgim içinde gelmedi. Barikatlar oradaki kargaşa sırasında açıldı" diye konuştu.

"MECBUR KALMASA NEDEN SIKSIN?"

Polis ekiplerinin orantısız güç kullanmadığını savunan Şahin, "Polis sert davranmadı, savunma yaptı. Mecbur kalmasa neden gaz sıksın? Provokasyon ihbarı alınmıştı ancak gerçekleşmedi" ifadesini kullandı.