BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.436,24
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Koray Aydın'ın şaşırtan Türkeş örneği

MHP'de kongre günü yaklaşırken, Bahçeli'nin en güçlü rakibi konumundaki Koray Aydın'dan ilginç bir çıkış geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- MHP'de demokrasi olmadığını savunan Koray Aydın, Alparslan Türkeş'in kendi evlililiğini partinin merkez yönetim kurulunda oylattığını açıkladı.

Habertürk TV'de ekrana gelen Söz Sende programına konuk olan Ayın, Türkeş'in Bahçeli'den daha demokrat olduğunu vurgulamak için Balçiçek İlter'i şaşkına çeviren bir örnek verdi.

Ortak aklın, paylaşmanın ve takım olarak birlikte mücadele etme zemini olmadığı için bu dönemde düzeni değiştirmek için aday olduğunu belirten Aydın, rahmetli Alparslan Türkeş örneğiyle verdi:

"EVLENEYİM Mİ EVLENMEYEYİM Mİ" OYLAMASI

"Genel başkanın hayatıyla ilgili alacağı kararda olumsuz görüş belirtip bunu sorgulayan kitleler olabilir. Bunların da gönlünü alarak katılımını sağlayarak bunu bilinçli ve şuurlu yaptığı bir iş olarak görüyorum. Partinin o zamanki Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda oylatmış bunu. Evleneyim mi evlenmeyeyim mi diye oylattı. "

TÜRKEŞ'E DAİR İKİ ÖRNEK DAHA

Bu sözlere İlter, "Kendi özel hayatı açısından hiç demokratik tutum değil" diyerek itiraz etti. Koray Aydın'ın cevabı gecikmedi:

"Tersinden bakarsan öyle görünüyor ama kitlelerin gönlünü almak açısından yani onların da işe ortak olarak insanların aynı dili kullanmasını sağlaması açısından bence çok farklı bir davranış. Sadece orada değil. Mesela parti genel merkez binamızın yapımında mimarlara projeler çizdirdik. Gene partinin genel merkez kurulunda oylama yaptık. Hangi projeyi seçelim diye. En çok oyu alan projeyi seçtik. Sadece o değil, 95 seçimlerinde baraj altında kaldık. O zaman parti merkez yöneti kurulu toplantıları 8 saat sürdü. Herkese söz verdi. Herkes kalktı eleştirilerini yaptı. Söylenmesi mümkün olmayan eleştiriler yapıldı. Sabırla dinledi ve kalktı konuşma yaptı. Öyle bir konuşma yaptı ki herkes 10 dakika ayakta alkışladı. Şimdi düşünüyorum liderlik bu. Şimdi biz seçimden çıktık. Onca olay geçti başımızdan. Biz böyle bir sorgulama yapmadık."

BEN O KİTLENİN SESİYİM

MHP'ye neden aday olduğunu Aydın, "MHP'lilerin büyük kısmı mutsuz. Seçim sonuçları gelecek için umut vermiyor. İktidar partisi oylarını arttırdığını iddia ediyor. Bu sıkışmış tablo. MHP içinde geniş alanda sorgulanıyor. Ben o kitlelerin sesiyim" diyerek açıkladı.

"BAHÇELİ'NİN GELMESİNDEN AKTİF ROL ALDIM"

Balçiçek İlter'in Tuğrul Türkeş'i siz mi getirdiniz sorusuna Aydın, "Hayır ben Devlet Bahçeli'nin gelmesinde aktif rol aldım. Ben Tuğrul Türkeş'in genel başkanvekili olduğu sırada ben partinin genel sekreteriydim. O zaman partinin ikinci adam konumundaydım" diye cevap verdi.

BAHÇELİ'NİN SİYASET TARZINI ELEŞTİRDİ

Aydın, Bahçeli'nin MHP'yi taşımaya neden yetmediğini de şu sözlere anlattı: "Medyayı kontrollü kullanan yılda bir veya iki defa medyanın Ankara temsilcilerine hitap eden, televizyon programlarına çıkmayan, salı günü grup konuşmalarıyla gündemi takip eden, arada olan olayları da yazılı açıklamalarla cevap veren bir siyasi profil çiziyor. Ben de diyorum ki bu yetmiyor. Bu tarzla başarılı olma şansımız yok. "

"KASETLERİN ARKASINDA İKTİDAR PARTİSİ VAR"

2011 genel seçimleri öncesinde seks kasetleri çıkan MHP kurmaylarıyla ilgili konuşan Aydın şunları söyledi:

"O işe maruz kalan arkadaşlar bence cezalarını çektiler. Siyasetten istifa ederek ayrılmak zorunda kaldılar. Bedel ödediler. Peki bu işi yapanlarla ilgili ne yapıldı? Benim aradığım o. Belli ki bir örgüt işi. Bunun hukuki süreciyle ilgili ne yapıldı merak ediyorum. MHP yönetimi bıraktı. Ben genel başkan olursam bu işin takipçisi olacağım. Arkalarında kimler var? Komisyon kuracağım. Hukuk bürosuyla anlaşarak bu işi Türkiye'nin gündeminden çıkarmayacağım. Ben bu işin içinde iktidar partisinin parmağı olduğuna inanıyorum. İktidar partisiz olmaz. İktidar partisi ucu azıcık bir yere dokunsun bu işin üstüne gider ve çözer. Karşılıklı kulak yatma var."