BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.423,14
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan valiyle ayak üstü ne konuştu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya ziyareti öncesi havalimanında Alaaddin Yüksel'le mini bir zirve yaptı...

Abone ol

Ankara'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında çıkan olaylar sonrası Erdoğan, 'barikatların Köşk tarafından mı kaldırıldığı' sorusuna 'Böyle bir talimat verdiğini sanmıyorum. Bu ülkeyi çift başlı sistemle yönetmiyoruz' dedi.

receptayyiperdoğan.jpg

GÜL VE ERDOĞAN KARŞI KARŞIYA

Daha sonra ortaya çıkan bir bilgiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Erdoğan'ın karşı karşıya geldiği ortaya çıktı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce Köşk'e çağrıldığı ve gerilimin tırmandırılmaması yönünde Gül'den talimat aldığı ortaya çıktı.

Bu duruma Almanya ziyareti öncesi havalimanında değinen Başbakan Erdoğan 'Devlette çift başlılık olmaz. Bir başbakan olarak benim görevim bellidir sayın Cumhurbaşkanının görevi bellidir' diyerek Gül'ün Ankara Valisi'ne verdiği talimata tepki göstermişti.

HAVALİMANINDA ZİRVE

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'le uçağa binmeden hemen önce ayak üstü bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede 29 Ekim'de meydana gelen olaylar ve sonrasında yaşananların konuşulduğu tahmin ediliyor.