BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,62
ALTIN 2.474,15
HABER /  DÜNYA

Almanya ile vize kalkıyor mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin'de katıldığı panelinde ardından Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder önemli açıklamalarda bulundu...

Abone ol

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, yıllardır AB üyelik müzakerelerini yürüten Türkiye'ye vizelerin artık kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, başkent Berlin'deki Nicolas Berggruen Enstitüsü'ndeki panelin ardından İHA'ya konuşan Schröder, "Bence Türkiye ile görüşmeler bir an önce başlamalı. İlk iş olarak Erdoğan da buradayken vize sorunun çözülmesi gerekiyor" dedi.

TÜRKİYE AB'YE GİRMELİ

Schröder ayrıca, "Bu hem buradaki girişimciler, hem Türkiye’deki girişimciler için de çok güzel bir şey olur. Bu sorunun çözülmesinde Almanya’nın daha fazla çalışması gerekiyor. (Vize sorununu Almanya’nın tamamıyla kaldırması gerekiyor). Diğer yandan Kıbrıs sorununun da çözülmesi gerekiyor. Bu sorunlar giderildikten sonra Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girebilmesi için en kısa zamanda, en hızlı bir şekilde görüşmelerin başlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.