BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,81
ALTIN 2.415,09
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş barikat açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'barikatların Köşk tarafından mı kaldırıldığı' sorusuna yanıt verdi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı' nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 'barikatların Köşk tarafından mı kaldırıldığı' sorusuna 'Böyle bir talimat verdiğini sanmıyorum. Bu ülkeyi çift başlı sistemle yönetmiyoruz' dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

KILIÇDAROĞLU BARİKATI BÖYLE AŞTI

kemalkilicdaroğlu.jpgBU ÜLKE YOL GEÇEN HANI DEĞİL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen izinsiz yürüyüşle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmasına ilişkin, ''Bu ülke yol geçen hanı değil. Herkes bu kurallar içerisinde, hele hele bir sorumluluk mevkisinde olan anamuhalefet partisi, kendisi bu konularda daha hassas olması lazım'' dedi.

BARİKATTAN AŞMAK KABADAYILIK

Çok çirkin ama kabadayılık yapar gibi barikatları aşmaya çalışması şık şeyler değil. Ana muhalefet partisi genel başkanının bunlara tevessül etmesini çok üzücü buluyoruz.

Geçen yıl evvelsi yıl orada beraberdik de şimdi ne oluyor. Sormazlar mı? Nereden çıktı bunu medyanın da sorması lazım. “Orada millet var, biz çekinmiyoruz onlar çekiniyorlar” böyle bir yakıştırma olur mu?

ÇİFT BAŞLI YÖNETİMLE BU ÜLKE BİR YERE VARMAZ

Benim o barikatların kaldırılması ile ilgili herhangi bir talimatımın olmadığı doğrudur, ben böyle bir talimat vermedim. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Valime böyle bir talimat verdi mi vermedi mi bu konudan da haberim yok ki ben Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimat vereceğine de inanmıyorum. Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik, bundan sonra da çift başlı bir yönetimle bu ülke, bir yere varmaz.

POLİSİN ZAFİYETİ VAR

Barikatların kaldırılması noktasında olsun ondan sonra polisimizin oradaki o alanda atılan adımlar olsun bu konuda olayı daha ciddi tutmaları gerekirdi. Orada bir zafiyet göstergesi var. Bunu ben Sayın Valimle de konuştum, Emniyet Müdürüm de konuyu zaten bu noktada biliyor.

O PAÇAVRALARA İZİN VERMEYİZ

Bir defa burada bir istismar yatıyor. Türk bayrağının istismarı var. Gazi Mustafa Kemal'in istismarı var. Benim güvenlik güçlerim bir defa bölücübaşının posterinin olduğu bir yürüyüşe de müsaade etmez, onların o garip garip paçavralarına da müsaade etmez. Ama kalkıp Hakkari'de mitinginde bir tane Türk bayrağı gösteremeyen CHP'nin Türk bayrağını istismarına da müsaade etmez