BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a hodri meydan!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın 29 Ekim krizine yönelik açıklamalarına jet yanıt verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yasaklara rağmen kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilişkin konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nu illegal örgütlerin peşine takılmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, sokakları terörize etmekle suçladığı Kılıçaroğlu'na "Ulus'ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay. Hakkari'de niye dolaşamadın Türk bayrağı ile." diye sordu. Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın bu sorusuna Uludere ile yanıt verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ZOR SORU

23251.jpg

Büyüklerimiz bize bayramlarda hoşgörülü olun dediler. Bayramları heyecan ve anlayışla kutluyoruz. Her bayramın bir anlamı vardır. Dini ve milli bayramlarımız da önemlidir. Her milli bayramın ardında gözyaşı vardır.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Samsun'a çıkmadan önce düşmana 'geldikleri gibi gidecekler' demişti. Daha yolun başındaydı ama kararlıydı. Bu ülkenin insanları özgürlüklerine düşkün insanlardır.

22 Haziran 1919'da Amasya'da çok önemli bir belge var. Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikedir. Atatürk 'milletin bağımsızlığın milletin azmi kurtarıcaktır' demiştir. Daha ortada Cumhuriyet yok ama Atatürk milletin egemenliğinden bahsediyor.

SivaS Kongresi'nin kararlarından biri de mandalıcığa karşı çıkmaktır. Mondros Ateşkes anlaşmasının imzalandığı gün bu topraklarda yaşayanlar özkardeştir der Atatürk. Hiç ayrım yapmıyor. Daha Cumhuriyet'in başında hiçbir ayrım yok.

ERDOĞAN AYIRMAYA ÇALIŞIYOR

Şimdi ayırmaya çalışıyor Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülkede yaşayan her yurttaş bu ülkenin külfetlerini paylaştı. Ayrılığa izin vermeyeceğiz. Cumhuriyeti kuranlar daha sonra demokrasiyi getirdiler.

Adaletin olmadığı yerde barışı sağlayamazsınız. Vatandaş sokakta rahat gezebilecek. Rahat konuşabilecek. Adalet devletin temelidir. Recep Tayyip Erdoğan bunu kendi mülkünün temeli olarak algılıyor.

BEDEL ÖDENMEMİŞ TOPRAK VATAN SAYILMAZ

Bağımsız bir ülkede özgürce yaşamak birilerinin bize lütfettiği birşey değildir. Mücadele ettik. Onun için milli bayram diyoruz biz buna. 1921 savaş meydanlarından şehitlerimiz çok olduğu için çocuk esirgeme kurumu kurulmuştur. Cumhuriyet kendi insanını korumaktır.

Bedel ödenmemiş toprak vatan sayılmaz. Ünlü şairimiz 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır'. diyor.

ERDOĞAN VATANDAŞIN ARASINA GİREMEZ

Cumhuriyet Bayramı bizim en güzel bayramımız. Biz 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Önce yasak getirdiler. Yasak getirirseniz elime Türk bayrağı alıp o alana gideceğim dedim ve gittim.

Orada olanlar illegal örgütlendenmiş. Kafa yapısına bakın 80 yaşındaki kadınlar, çocuklar, engelliler. Birileride buna efendim alternatif kutlama olmazmış diyor bu kutlamanın alternatifi yok zaten.

Öyle bir hale geldi ki, Başbakan vatandaşın arasına çıkamaz, merhaba diyemez, vatandaşın elini sıkamaz, çünkü bu vatandaş bu Başbakan’ı artık istemiyor. Yeter artık diyor.Ben oraya gittim ya, diyor ki “Kemal Kılıçdaroğlu Birinci Meclis’in bahçesine cebren ve hile ile girmiştir” diyor. Meclis’in bahçesine gitmek ne zamandan beri cebir ve hile gerektiriyor. Senin giremediğin yere ben gidiyorum zaten.

TANKLA TÜFEKLE GELSİNLER

Barikatların aşılmasına karşıydım, polis görev yapmadı diyor. Onun anlayışı, polis görev yapacak, onlarca insan hayatını kaybedecek böylece terörden beslenen başbakan görevini yerine getirmiş olacak.

İstedikleri kadar gelsinler, coplarıyla gelsinler, panzerleriyle, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler, askerleriyle gelsinler. Zalimin zulmüne ortak olmayacağız, yanında durmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi demek mazlumun yanında duran parti demektir.

Yüz binlerce yurttaş vardı orda. Bütün o yurttaşların tek ortak noktası bayramı kutlamaktı. Taşkınlık yapmadılar. Sadece polislere yolumuzu açın dediler.

Bayram kutlamak için birisinden izin almaya gerek yok. Zaten yasa var bu ülkede. Orası yasakmış. Oranın anlamını bilmiyorsun. Orası TBMM'nin bulunduğu alandır. Cumhuriyet'in ilan edildiği alandır.

7 DÜVELE SAVAŞ AÇTIK BİZ

O alanda çocuklar, yaşlılar, kadınlar vardır. Göğsüm kabarıyor. Sağduyu vardı. Bütün baskıya rağmen birşey yapmadılar.

Halkın buluşmasını engellediler. Barikatları aşamıcağımızı düşündüler. Bu chp 7 düvele savaş açmış bir partidir.

SENİN BARİKATIN BİZE VIZ GELİR

Polis görevini yaptı. Ordaki polisler bizim çocuklarımızdı. Polisler de gençlerle slogan attılar. O polisler senin baskına rağmen vicdanlarını dinlediler. Senin barikatların bize vız gelir. Sen gelseydin ya. Dursaydın orada.

TAYYİP ESAD ERDOĞAN

Herkes bayrağına sahip çıkıyor. Sen niye yasak getiriyorsun. Yeni bir ünvan bulmamız lazım. Tayyip Esad Erdoğan. Yaptığının ne farkı var. İnsanlar ölmedi ya polis görevini yapmadı diyor. Afedersiniz ama o senin babanın polisi mi?

BABANIN POLİSİ Mİ ONLAR?

Erdoğan güneş gözlüğünüde polise taşıtır. Polisin görevi o mu? Ne yaparsa yapsın polisle halkı karşı karşıya getirmeyeceğiz. Senin babanın polisi değil onlar. Onun görevi bizi teslim almak öyle istiyor. Senin gücün yetmez buna.

ERDOĞAN'IN SAVCISI MISIN?

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış. O Cumhuriyet savcısı açsın bi o demek okusun bakalım. O Cumhuriyet Savcısı mı yoksa Recep Tayyip Erdoğan'ın savcısı mısın?

İnsanların bir araya gelip türkü söylemesinden bile korkarlar. Demokrasi farklı birşeydir. Özgürlükle birleşecek. Demokrasi halkın kendi kendine yönetmesidir. Demokrasi kültür işidir.

34 YURTTAŞIN KANI ERDOĞAN'IN YAKASINDADIR

İstihbarat aldık diyor, o nedenle yasakladılar diyor. Ne istihbaratı aldınız açıklayın bakalım. Uludere’yi açıkladılar mı? Orada da istihbarat aldılar değil mi? 34 yurttaşın kanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır. Beyefendiler istihbarat almışlar, neymiş toplantı yapılacak diye.

Bu arada bir şeyler söylemiş. Hakkari’ye gitmişiz, neden Türk bayrağı yoktu diye. Eğer bir ülkede bir ilde Türk bayrağı dalgalanmıyorsa sen hangi ülkede başbakanlık yapıyorsun?

Bir dönem ne diyordu? Siz Sivas’ın ötesine geçemiyorsunuz diyordu. Dedim ki gel beraber Uludere’ye gidelim dedim. Geldi mi? Gelemez, cesaret edemez. Ben oraya bütün engellemelere rağmen gittim. Sen oraya gelemiyorsun bile. Kendi beceriksizliğinin faturasını bize çıkaracak.

Çocuklar okula gidemiyormuş. Sen başbakan değil misin? Sen cumhuriyetin ne olduğunu, erdemlerini bilmiyorsun. Senin bildiğin baskı tehdit şantaj. Kusura bakma o da CHP’ye sökmez. Cumhuriyet tarihinde ilk kez milli bayram yasaklandı, bunu unutmayacağız. Ne demek yahu? Cumhuriyet bayramını kutlamayı yasaklamak?

DEMOKRASİNİN KARA LEKESİDİR

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir milli bayram yasaklandı. Bunu unutmayacağız. Demokrasinin kara lekesidir bu. Meclis'e neden gidiyormuşum. Senden izin mi alacağım sen kimsin. Ben değil bu ülkede hiçbir yurttaş senden izin almak gibi bir amacı yoktur.

Türk bayrağı üzeriden edebiyat yapıyor. 29 Ekim'de Ankara'nın göbeğinde Türk bayrağı açmak isteyeni senin polislerin tekmeledi sen neyden bahsediyorsun.

SENİN KEFENİNİN CEBİ VAR

Senin gibi konjonktür milliyetçilerini biz çok iyi biliriz. Bugün söylemiş, sizin kilonuz kaç diye.

Bizim kilomuz aynı, çünkü cüzdanımız aynı. Ama senin kefeninin cüzdanı var zaten. Elbette senin kilon farklı, bizim hep aynı.

İçime sindiremediğim bir şey var. Atatürk İlköğretim Okulu’nun adını değiştirdiler, annesinin ismini koydular. Annelere saygılıyım. Allah rahmet eylesin diyorum. Hayatta olsaydı, elini öpmekten onur duyardım.

ADAM GİBİ ADAMSAN OKUL YAPTIR

Dünyanın en zengin başbakanlarındansın, paran var. Adam gibi adamsan, bir okul yaparsın annenin adını koyarsın biz de ona saygı duyarız.

Daha düne kadar yırtık pabuçla siyasete girdim diyordun. Yetmedi mi bu kadar para? Bir okul yaptırırsın annenin ismini koyarsın. Kusura bakma ama bu davranışın saygısızlıktır.

TÜRKİYE'NİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR

CHP'nin iktidarında asla hapishanelerde ölüm orucu olmayacaktır. Terör olmayacaktır. Hiç bir komşumuzla savaş noktasına gelmeyeceğiz. Demokrasiden neden vazgeçiyoruz. Türkiye'nin geldiği noktaya bakın hala herşeyin sorumlusu CHP diyor.

İnsanda biraz utanma olur. Cumhuriyet demek demokrasi demektir. Cumhuriyet demek halkın kendi kendine yönetmesidir. Kimsesizlerin kimsesi olmaktır. Hiç kimse darbelerin arkasında duramaz.

CHP darbelerden en büyük zararı gören partidir. Darbeyi şiddetle reddediyoruz. Eğer bu ülkeye demokrasiyi biz getirdiysek o zaman övündüğümüz ilkelerin arkasında duracağız. En büyük gücümüzün halk olduğunu herkes bilmelidir.

Burada çağrı yapmak istiyorum. Türkiye'nin yaşadığüı tablo herkesin gözünün önünde. Erdoğan'ın iktidarın Türkiye'yi getirdiği nokta kaygıyla izleniyor. Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var. Türkiye'nin yeni bir iktidara CHP iktidarına ihtiyacı var.

Bölünmeyen, saygı duyan, herkesin bir arada düşüncelerini dile getirdiği bir Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye'yi getirdikleri nokta bu. Hedefimiz belli. Çağdaş uygarlık için mücadele edeceğiz.

Açlık var bu ülkede perişanlık var o cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor. Geçmişte hangi partiye oy vermişse vermiş tüm yurttaşlarımı CHP'ye çağrıyorum. Bütün bayram bütün engellemelere rağmen heryerde çoşkuyla kutlandı.