BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan onlara terörist holigan dedi

Başbakan Erdoğan, tenis turnuvasının finalinde AK Partili bakanlara yuh çeken seyircilere tepkisi çok konuşulacak.

Abone ol

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, yuh çekenler için "terörist holiganlar" ifadesini kullandı.

WTA İstanbul Tenis Turnuvası'nın finaline AK Partili bakanların yuhlanması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi. Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada Bakan Binali Yıldırım ve Fatma Şahin’in protesto edilmesine tepki gösterdi.

Erdoğan bu görüntüler sonrası Türkiye'nin olimpiyat adaylığının da tehlikeye girdiğini söyledi. Erdoğan tartışılan görüntüyle ilgili şunları söyledi:

u.20121030130824.jpg"BUNLAR AKILLANIR HERHALDE"

"Sinan Erdem’de yaşanan olayı biraz detaylandırmak isterim. Bu ilk defa olmuyor. Biz, inşa ettiğimiz bu spor salonunda Dünya Basketbol Şampiyonası'nı yaptık. Ve biz bu şampiyonanın kupa töreninde, benzer durumu yaşadık. Orada bir grup salonu olumsuz istikamette tahrik ederek, bu tür bir çirkinliği yaptılar. Tabii biz görevimizi ifa ettik. Kupaları verdik. Döndük. Ve dedik ki “Bunlar akıllanır herhalde.

TERÖRİST HOLİGANLAR AYNI ŞEYİ YAPTILAR

Daha sonra çok büyük paralar verilerek kadınlar tenis turnuvası için zemin hazırladık. Orada da yine bakanlarımız kupaları vermek üzere salona indiklerinde yine belli bir grup, terörist holiganlar aynı şeyi yaptılar ve o çirkinlikle salonu tahrik ettiler. Aynı anda televizyonlar yüzü aşkın ülkede canlı yayında bunu veriyor.

ULUS'TAKİ ZİHNİYET İLE SİNAN ERDEM'DEKİ ZİHNİYET AYNIu.20121030134022.jpg

Biz 2020 olimpiyatlarına adayız. Böyle seyircinin olduğu ülkeye olimpiyat verilir mi? Ve yaptığımız incelemelerde aynı zihniyeti görüyoruz. Dün Ankara-Ulus’ta hangi zihniyet varsa, Sinan Erdem’de aynı zihniyet vardı. Biz bunlara rağmen bu mücadeleyi yürüttük ve yürüteceğiz."

Erdoğan'ın eleştiri oklarının hedefinde CHP yönetimi ve Kılıçdaroğlu vardı:

"CUMHURİYET CUMHURUNDUR'

''Altını çizerek ifade ediyorum; Cumhuriyet cumhurundur, halkındır, herkesindir. Cumhuriyeti herkesin olmaktan çıkartıp sadece kendilerine ait bir sembol haline getirmeye çalışanlar, aslında Cumhuriyeti değil, kendilerine ait bir imtiyaz yönetimini arzulayanlardır. Cumhurun, yani halkın değil, belli bir zümrenin iktidarını Cumhuriyet zannedenler, bu kesimler, vesayet ve diktatörlük özlemi içinde olanlardır. Türkiye geçmişte bu diktatörlük özlemlerine çok şahit oldu. CHP'nin tek parti yönetimi, yani İnönü dönemi, adı Cumhuriyet olan ama 'milli şeflik' ifadesiyle fiilen otoriter bir rejimin işletildiği bir dönemdir. Tarih bunu böyle anmaktadır, bugün hala böyle anılmaktadır.'' 

"ŞEKERİ ELİNDEN ALINMIŞ HIRÇIN ÇOCUK GİBİ"

CHP Genel Başkanı’nı sorumlu davranmaya, Cumhuriyet’in özüne saygılı davranmaya çağırıyorum. Şekeri elinden alınmış çocuk hırçınlığıyla siyaset yapılmaz. Ana Muhalefet Genel Başkanlığı hiç yapılmaz.