BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullar ne zaman kapanacak 2023 yaz tatili kaç gün? Yaz tatili sayacı-MEB

Yorucu, yoğun ve stresli bir sınav maratonu geçiren öğrenciler yaz tatiline kaç gün kaldı, okullar ne zaman kapanacak diye araştırmaya şimdiden başladılar. Deprem dolayısıyla yaklaşık 3 hafta tatil yapan öğrenciler yaz tatili kısalacak mı, okullar geç mi kapanacak sorularının yanıtlarını da merak ediyor. Peki okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB 2022-2023 tatil takvimi...

Abone ol

Mayıs ayının ortalarına doğru ilerlerken, havaların da ısınmasıyla sınav maratonundan bunalan öğrenciler yaz tatili ne zaman başlıyor araştırmalarına çoktan başladılar bile. 2022-2023 eğitim öğretim yılı MEB takvimine göre 16 Haziran cuma günü sona erecek ve karnesini alan öğrenciler için 3 aylık yaz tatili süreci başlayacak. Özellikle sosyal medyada son günlerde okullar geç kapanacak haberleri yayılıyor, veli ve öğrencilerin kafası karışıyor. Bu konu  hakkında geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaptı ve okullar geç kapanacak iddialarını yalanladı. Okullar kapanması gereken tarihte 16 Haziran cuma günü kapanacak. Yaz tatilinin kısalması gibi bir durum da söz konusu değil.

2023-2024 eğitim öğretim yılı ise eylül ayının ilk haftası başlayacak. Okul öncesi ve 1. sınıflar için uyum günlerinin ise okullar açılmadan 3 gün önce başlası planlanıyor. 

1 aylık telafi eğitimi

16 Haziran'da okulları kapattıktan sonra ilkokulu da kapsama alarak telafi eğitimi yapacağız. Eğitim dönemi başladığında da yine 1 aylık telafi eğitimi olacak. Öğrencilerimizin durumunu ölçmek için de sınav yapacağız. 

Çocuğun ne zaman okula başlayacak?

10 Temmuz 2019 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre çocuğunuzun okul yaşını hesaplayın.

E OKUL OKULA BAŞLAMA YAŞI HESAPLAMA ROBOTU

İlkokula başlama yaşını, aşağıdaki e-okul üzerinden çocuğunuzun doğum tarihini girerek kolayca öğrenebilirsiniz.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama

İlkokula başlama yaşını, E okul hesaplama robotu ile çocuğunuzun doğum tarihini girerek öğrenebilirsiniz.

Anaokuluna başlama yaşı kaç?

Kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 aylıktan itibaren 68 aylığa kadar çocuklar anaokuluna gidebilir. Yani 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukları anaokuluna kayıt yaptırabilirler.

Ana sınıfına başlama yaşı kaç 2023?

Kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57 ayını dolduran ve 68 ayını doldurmayan çocuklar anasınıfına kaydedilebilir. Ayrıca bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan ana sınıflarına 45 - 56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

İlkokula başlama yaşı kaç: Yeni yönetmeliğe göre kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Bununla birlikte 66 - 68 ay arası çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar öğrenciler de ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilirler.