BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ödül 1 milyon dolar! Ankara'daki öğretmen 8200 kişi arasından ilk 50'ye seçildi

ANKARA’da bilişim teknolojileri öğretmeni Selçuk Yaşar Arslan, onursal başkanlığını eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Vakfı tarafından düzenlenen ‘2021 Global Teacher Prize’ yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildi.

Abone ol

Örnek çalışmaların görünür kılınması amacıyla ABD’li Varkey Vakfı tarafından düzenlenen ‘Global Teacher Prize’da bir Türk Öğretmen 50 finalist arasına girdi. Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Selçuk Yaşar Arslan’ın, kız öğrencilere verdiği destek, dezavantajlı bölgelerde yaptığı kodlama çalışmaları ve iklim değişikliğine teknoloji destekli çözümleri yarışma komitesinin dikkatini çekti.

Örnek çalışmaların görünür kılınması amacıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 121 ülkeden başvuru yapan tam 8 bin 200 öğretmen arasında yarışan 14 yıllık öğretmen Arslan, duygularını “Yarışmada bütün CV’nize bakıp inceleme yapıyorlar. Başvurduktan sonra nisan ayında ciddi bir mülakat için aradılar, zorlayıcıydı. Ardından finalist olduğumu öğrendim. Ben birçok proje yapmış olsam da kız öğrenciler ve iklim değişikliği çalışmalarıma dikkat çektiler." sözleriyle anlattı.



"Örnek olmak istiyorum"
"Çok mutluyum" diyen Arslan "Öğrencilerle çalışmak ve onlarla çözüm önerileri bulup, projeler yapmak çok güzel. Öğrencilerim de çok başarılı. Bunları herkese anlatarak rol model olmak istiyorum. Özellikle yeni meslektaşlarıma uluslararası alanda atılacak adımlar için örnek olmak istiyorum. Çok güçlü ve başarılı öğretmenlerimiz var çünkü.” dedi.


"İlk 10 finalist arasına gireceğime inanıyorum"
Şimdi gözler ekim ayında açıklanacak 10 finaliste çevrildi. Kasımda ise aynı komite tarafından 1 milyon dolar ödülü de kazanacak olan ‘Dünyanın en iyi öğretmeni’ açıklanacak. “İlk 10 finalist arasına gireceğime inanıyorum” diyen Yusuf öğretmene öğrencilerinin desteği ve inancı tam.


Harikalar yaratıyor
Hürriyet'in haberine göre kız öğrencilerin teknoloji kullanımının geliştirilmesini sağlayan ve bu alandaki yeteneklerini ortaya çıkaran “Teknolojiyle Buluşan Kızlar” adıyla bir proje geliştiren Arslan ve öğrencileri, farklı alanlardaki projelerle son 7 yılda 30’u aşkın uluslararası ve ulusal ödül kazandı. Türkiye’de 3 kez ‘Yılın Öğretmeni’, Microsoft tarafından ise ‘Harikalar Yaratan Öğretmen’ seçildi.