BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,88
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın mektubu okundu

Abdullah Öcalan'ın beklenen tarihi mektubu okundu. Öcalan 'PKK'ya sınır dışına çekilme' çağrısı yapıp "silahlar sussun" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Günlerdir bu mektup bekleniyordu. Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan yazıp MİT üzerinden ilettiği mektup Diyarbakır Nevruzu'nda okundu. 

Abdullah Öcalan mektubundan beklenen çağrıyı yaptı. Kürt halkına çağrı yaptıktan sonra "Artık silahlar sussun, silahlı güçlerimiz sınır dışına çekilsin. Bu bir son değil yeni bir sürecin başlangıcıdır" dedi.

İŞTE MEKTUPTAKİ FLAŞ BAŞLIKLAR


*Ben beni dinleyen milyonların şahitliğinde diyorum ki artık yeni bir dönem başlıyor. Silah değil siyaset öne çıkıyor.

*Artık sınır ötesine çekilme aşamasına gelinmiştir. Bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetlerini sonuna kadar gözeteciğne inanıyorum.

*Bu son değil yeni bir başlangıçtır
. Bu mücadeleyi bırakmak değil yeni bir mücadeleyi başlatmaktır.


*Zaman helalleşmenin zamanıdır. 1920'de orta geçmişimizin önümüze koyduğu gerçek geleceğimizi birlikte kurmamız gerektiği gerçeğidir. TBMM'nin kuruluşundaki ruh yeni dönemi aydınlatmalıdır.

*Bizi bölmek isteyenlere karşı bütünleşeceğiz. Ayrıştırmak isteyenlere inat birleşeceğiz. Zamanın ruhunu okuyamayanlar tarihin çöp sepetine giderler. Bölge halkları yeni şafakların doğuşuna şahitlik etmektedir.


Öcalan'ın mesajının Diyarbakır'da okunmasının ardından MHP Grubu olağanüstü toplandı. Meclis'teki mikrofonlara bakın ne taktılar (DEVAMINI OKU)

mhp-öcalan-mektup-eylemi.jpg

*TARİHİ NEVRUZ'DA EN BÜYÜK SÜRPRİZ BU OLDU
  SAHNEYE ÇIKAN ŞAŞIRTICI İSİM!
*ALANA ALINMAYAN ÜNLÜ GAZETECİ KİMDİ?
*DEMİRTAŞ MEKTUBU NASIL SAKLAYACAĞINI BİLEMEDİ

HEPSİ DİĞER SAYFADA
[PAGE]
ALANDA KARADENİZ RÜZGARI


Diyarbakır Nevruz'unda Kazım Koyuncu'nun kardeşi Karadenizli şarkıcı Niyazi Koyuncu sürprizi yaşandı. Koyuncu "Hayde" şarkısını yüzbinlerle birlikte söyledi (DEVAMI)

koyuncu-diyarbakir-nevruzunda-.jpg

NEVRUZ NOTLARI

-Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız ve diğer kadınlar anıldı.

-Alanda Nevruz ateşi yakıldı. Ateş yakılırken fonda Öcalan'ın eski konuşmaları dinletildi.
0.20130321105811.jpg
-Bolivya'dan gelen temsilciler kendi dillerinde konuşma yaptı. Alanda çok sayıda yabancı diplomat da bulunuyor.


OSMAN BAYDEMİR KONUŞMA YAPTI
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Kürtçe konuşma yaptı. Konuşmasının Türkçe bölümünde Güneydoğu'daki çeşitli dini gruplara selam gönderdi.


DEMİRTAŞ MEKTUBU NERDE SAKLADI

İmralı tutanaklarının sızmasının ardından BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bu kez çok temkinliydi. (DEVAMI)

demirtaş-öcalan-mektubunu-cebinde-taşidi.jpg

TUTANAKLARI YAYINLAYAN GAZETECİ ALANA ALINMADI


Nevruz Meydanı'nda basına ayrılan bölüme Milliyet gazetesinin İmralı zabıtları haberini yapan muhabiri Namık Durukan alınmak istenmedi. Milliyet yazarı Can Dündar'ın müdahalesiyle ikna olan yetkililer Durukan'ın alana girmesine izin verdi.

NEVRUZ ALANINDAKİ AFİŞ, FOTOĞRAF VE MESAJLAR

Diyarbakır'daki Nevruz Alanı ve kurulan platforma çeşitli afiş ve sloganlar asıldı. Konuşmaların yapılacağı platformun bir tarafına, operasyonlarda öldürülen PKK'nın sözde Diyarbakır bölge sorumlusu Ethem Karabulut ve Mardin sözde bölge sorumlusu Şirin Cebe'nin fotoğrafı asıldı.

Platformun diğer tarafına ise, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının fotoğrafları yer alıyor. Platformun üzerine ise, Kürtçe, "Çözüme de direnişe de hazırız" yazılı pankart asıldı.

"EVLERİNİZİ MİSAFİRLERE AÇIN"

Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarını izlemek için 100'ün üzerinde yabancı, 500'ün üzerinde gazeteci akretide yaptırdı. Kentteki 1568 odada bulunan 2 bin 900 yatağın tümü doldu. BDP'liler Diyarbakırlılar'a çağrı yaparak, evlerini konuklarına açmasını istedi.

DİYARBAKIR NEVRUZ'UNDA NELER OLDU

diyarbakir-nevruz.jpg


SIRRI SAKIK İNTERNETHABER'E ANLATTI

Türkiye'nin merakla beklediği mektuba dair Sırrı Sakık'tan internethaber.com'a özel açıklamalar (DEVAMI)

sirri-sakik-öcalanin-mektubu.jpg