BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  POLİTİKA

Öcalan'ın mektubuna BDP'den cevap

BDP'li Demirtaş Öcalan'ın günlerdir beklenen mektubunun okunmasının üzerine açıklama yaptı.

Abone ol

Öcalan'ın mesajının okunmasının ardından yüzbinlerce kişiye hitap eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

Demirtaş yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Aslında bugün, verilmesi gereken en güçlü mesajlar verildi. Biz barış ve demokrasi partisi olarak, gençlerin, kadınların, dostlarımızın ve bütün halkımızın desteğiyle bugün ortaya çıkan bu barış iradesinin arkasındayız. Sayın Öcalan’ın uzattığı bu dostluk, kardeşlik ve barış elinin havada kalmaması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Bir kez daha yüzyıllardır barışa hasret kalmış bu topraklara, 21 Mart 2013 günü hayırlı olsun diyorum. Artık bu topraklara barış gelir inşallah diyorum. Bugün böylesine güçlü bir çağrı hepimizsin yüreğini, içini umutlandırdı. Bu umutlar boşa çıkmasın diye üzerimize düşeni yapacağız."

Gültan Kışanak ise şöyle konuştu:

"Siz değerli halkımız mücadele ettiniz, direndiniz, inandınız, yürüdünüz, özgürlüğe yürüdünüz, bugünleri yarattınız, sözümüzü oluşturdunuz, direnişimizi kurdunuz ve bugün hepimizin ortak sözüdür. Sayın Öcalan söyledi, bu söz hepimiz adına direnen halkımız adına, kadınlar adına, gençler adına Agitler adına, Berivanlar adına söylenmiş sözdür.

Biz bu sözün gereğini yapmak için bundan sonra daha çok çalışacağız. Sözümüzü bugün söyledik: buradan Amed meydanından bir kez daha sizler her tarih yazdınız, hem de tarihe tanıklık ettiniz, şimdi yeni bir sürecin hep beraber daha güçlü daha emin adımlarla yürümek için hazır mıyız? Amed hazır mı? Kürdistan halkı hazır mı? Kardeşliğe barışa, eşitliğe inananlar bu yeni sürece hazır mı? İşte bize demokratik siyasette görev verdiğiniz bizlere sizinle birlikte bu yolu yürümek düşer. Bu onuru bize bahşederseniz, ömrümüzün sonuna kadar barış için çözüm için özgürlük için, özgür bir gelecek için yürümeye hazırız. Size Amed halkına, halkımıza söz veriyoruz."